четвъртък, 21 октомври 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7085 прочитания

  Melexis вдига нов офис за 75 млн. евро в София

  Белгийската компания направи първа копка на новата си сграда, която ще се простира на внушителните 15 000 кв.м
  04 юли 2018, 10:13 a+ a- a

  Melexis, глобална инженерна компания за микроелектроника, извърши първа копка на новата си сграда в столичния квартал Горубляне.

  Новият обект ще се простира на внушителните 15 000 кв.м, разширявайки комплекса на Melexis в София, който вече заема значителните 7500 кв.м, посочват от компанията. Очаква се сградата да е напълно готова за експлоатация в рамките на 2 години, като още до края на тази година в нея ще бъдат инвестирани около 17 млн. евро. 

  Първата копка на новата сграда е част от амбициозния 5-годишен план за развитие на Melexis, който включва значително разширяване на производственото пространство,  научноизследователската и развойната дейност, както и на складовата база. Планът на белгийската компания е да инвестира общо около 75 млн. евро за периода от 5 години.

  Сградата на Melexis в София ще е от ново поколение и е съобразена със съвременните тенденции за енергийна ефективност, като ще разполага с автоматизирана система за управление, умно следене на температурата и силата на осветлението, повторна употреба на енергията и топлината, използвана от сградната апаратура.

  Новата сграда ще използва модерната концепция за офиси – activity based working. Тя представлява организиране на офис пространството в съответствие с начина, по който служителите организират работните си дейности – обособени пространства  за самостоятелна работа, екипна работа, brainstorming сесии, неформални срещи, изнесени работни места извън офиса, като те ще бъдат с различен интериорен дизайн спрямо специфичното им предназначение. 

  Използваната и досега от Melexis концепция за офис тип отворено пространство (open space)  ще се запази и ще допринесе за възможността екипите да работят заедно, да имат бърз достъп един до друг и подкрепа, когато е необходимо. Това и сега е част от философията на компанията за отворен и достъпен начин на общуване в изключително „плоска“, нейерархична структура.

  „Имаме за цел да превърнем офиса ни в София в още по-атрактивна локация за български и чужди специалисти, които да изберат да живеят и работят тук. За следващите 5 години напред имаме амбициозни планове, които започваме да реализираме поетапно с първата копка на новата сграда. Растежът на екипа ни следва и глобалната тенденция на Melexis, като набирането на кадри през тази година е с фокус към отделите занимаващи се с развой, производство, планиране и IT.“, сподели Силвен Коло, управител на Melexis България.

  Към момента в българския офис на Melexis, който беше отворен през 2000 г., работят над 475 човека, а плановете включват увеличаване до 575 до края на 2018 г., както и експанзия с общо 300 до 2022 г.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 42 минути
  Стара Загора също прекратява присъствените учебни занятия
  За период от 14 дни, въпреки че заболеваемостта в областта е 626 на 100 000 души население
  преди 1 час
  4522 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 555 077
  преди 16 часа
  Алексей Навални получи награда "Сахаров"
  ЕП удостои руския опозиционер с отличието за свобода на мисълта
  преди 16 часа
  Закупуваме нов препарат за лечение на коронавирус
  По предварителна информация първите доставки можем да очакваме до края на този месец
  преди 17 часа
  България се присъединява към Центъра за развитие на ОИСР
  Това е елемент от подготовката на страната ни за членство в ОИСР
  преди 19 часа
  МЗ: Над 1 млн. са изтеглените сертификати у нас
  Близо 10 000 са документите за поставена бустерна доза