петък, 23 април 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6611 прочитания

  Melexis вдига нов офис за 75 млн. евро в София

  Белгийската компания направи първа копка на новата си сграда, която ще се простира на внушителните 15 000 кв.м
  04 юли 2018, 10:13 a+ a- a

  Melexis, глобална инженерна компания за микроелектроника, извърши първа копка на новата си сграда в столичния квартал Горубляне.

  Новият обект ще се простира на внушителните 15 000 кв.м, разширявайки комплекса на Melexis в София, който вече заема значителните 7500 кв.м, посочват от компанията. Очаква се сградата да е напълно готова за експлоатация в рамките на 2 години, като още до края на тази година в нея ще бъдат инвестирани около 17 млн. евро. 

  Първата копка на новата сграда е част от амбициозния 5-годишен план за развитие на Melexis, който включва значително разширяване на производственото пространство,  научноизследователската и развойната дейност, както и на складовата база. Планът на белгийската компания е да инвестира общо около 75 млн. евро за периода от 5 години.

  Сградата на Melexis в София ще е от ново поколение и е съобразена със съвременните тенденции за енергийна ефективност, като ще разполага с автоматизирана система за управление, умно следене на температурата и силата на осветлението, повторна употреба на енергията и топлината, използвана от сградната апаратура.

  Новата сграда ще използва модерната концепция за офиси – activity based working. Тя представлява организиране на офис пространството в съответствие с начина, по който служителите организират работните си дейности – обособени пространства  за самостоятелна работа, екипна работа, brainstorming сесии, неформални срещи, изнесени работни места извън офиса, като те ще бъдат с различен интериорен дизайн спрямо специфичното им предназначение. 

  Използваната и досега от Melexis концепция за офис тип отворено пространство (open space)  ще се запази и ще допринесе за възможността екипите да работят заедно, да имат бърз достъп един до друг и подкрепа, когато е необходимо. Това и сега е част от философията на компанията за отворен и достъпен начин на общуване в изключително „плоска“, нейерархична структура.

  „Имаме за цел да превърнем офиса ни в София в още по-атрактивна локация за български и чужди специалисти, които да изберат да живеят и работят тук. За следващите 5 години напред имаме амбициозни планове, които започваме да реализираме поетапно с първата копка на новата сграда. Растежът на екипа ни следва и глобалната тенденция на Melexis, като набирането на кадри през тази година е с фокус към отделите занимаващи се с развой, производство, планиране и IT.“, сподели Силвен Коло, управител на Melexis България.

  Към момента в българския офис на Melexis, който беше отворен през 2000 г., работят над 475 човека, а плановете включват увеличаване до 575 до края на 2018 г., както и експанзия с общо 300 до 2022 г.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  Президентът се срещна и с посланика на Германия
  Вчера Радев имаше среща и с посланика на САЩ
  преди 16 часа
  Вече ще има директна връзка между влак и метро
  На новата жп спирка Горна баня ще спират всички влакове, пътуващи между София и Перник
  преди 16 часа
  Почти наполовина по-малко отдадени офис площи у нас през 2021
  Възстановяване на офис пазара в България най-рано в края на годината прогнозира Cushman & Wakefield Forton
  преди 17 часа
  Парламентът забрани на кабинета концесии, сделки и назначения
  Великденската ваканция на Народното събрание тази година ще бъде отменена
  преди 17 часа
  Португалия първа внесе националния си план за възстановяване в ЕК
  Целта ни остава да приемем всички планове до лятото, коментира председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен
  преди 19 часа
  От 30 април до 9 май се разкриват "зелени коридори" с иРНК ваксини
  Ваксината на Janssen остава на склад до понеделник