четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8965 прочитания

    Melexis вдига нов офис за 75 млн. евро в София

    Белгийската компания направи първа копка на новата си сграда, която ще се простира на внушителните 15 000 кв.м
    04 юли 2018, 10:13 a+ a- a

    Melexis, глобална инженерна компания за микроелектроника, извърши първа копка на новата си сграда в столичния квартал Горубляне.

    Новият обект ще се простира на внушителните 15 000 кв.м, разширявайки комплекса на Melexis в София, който вече заема значителните 7500 кв.м, посочват от компанията. Очаква се сградата да е напълно готова за експлоатация в рамките на 2 години, като още до края на тази година в нея ще бъдат инвестирани около 17 млн. евро. 

    Първата копка на новата сграда е част от амбициозния 5-годишен план за развитие на Melexis, който включва значително разширяване на производственото пространство,  научноизследователската и развойната дейност, както и на складовата база. Планът на белгийската компания е да инвестира общо около 75 млн. евро за периода от 5 години.

    Сградата на Melexis в София ще е от ново поколение и е съобразена със съвременните тенденции за енергийна ефективност, като ще разполага с автоматизирана система за управление, умно следене на температурата и силата на осветлението, повторна употреба на енергията и топлината, използвана от сградната апаратура.

    Новата сграда ще използва модерната концепция за офиси – activity based working. Тя представлява организиране на офис пространството в съответствие с начина, по който служителите организират работните си дейности – обособени пространства  за самостоятелна работа, екипна работа, brainstorming сесии, неформални срещи, изнесени работни места извън офиса, като те ще бъдат с различен интериорен дизайн спрямо специфичното им предназначение. 

    Използваната и досега от Melexis концепция за офис тип отворено пространство (open space)  ще се запази и ще допринесе за възможността екипите да работят заедно, да имат бърз достъп един до друг и подкрепа, когато е необходимо. Това и сега е част от философията на компанията за отворен и достъпен начин на общуване в изключително „плоска“, нейерархична структура.

    „Имаме за цел да превърнем офиса ни в София в още по-атрактивна локация за български и чужди специалисти, които да изберат да живеят и работят тук. За следващите 5 години напред имаме амбициозни планове, които започваме да реализираме поетапно с първата копка на новата сграда. Растежът на екипа ни следва и глобалната тенденция на Melexis, като набирането на кадри през тази година е с фокус към отделите занимаващи се с развой, производство, планиране и IT.“, сподели Силвен Коло, управител на Melexis България.

    Към момента в българския офис на Melexis, който беше отворен през 2000 г., работят над 475 човека, а плановете включват увеличаване до 575 до края на 2018 г., както и експанзия с общо 300 до 2022 г.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 4 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава
    преди 4 часа
    преди 20 часа
    Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
    Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
    преди 21 часа
    В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
    ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
    преди 21 часа
    ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
    Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата