петък, 21 септември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  306 прочитания

  Yandex пуска онлайн магазин в Русия

  Той ще работи на принцип, подобен на този на Amazon
  11 юли 2018, 11:34 a+ a- a

  Yandex е най-голямата търсачка в Русия и един от основните конкуренти на Google в страната. Сега компанията планира да предложи услуга за онлайн пазаруване, подобно на тази от Amazon.

  В Русия има 87 млн. потребители на интернет на месец, а 50 млн. използват Yandex, сочи информация на Association of Internet Trade Companies (AITC).

  В портфолиото на компанията навлязоха нови продукти като Yandex.Taxi, дигитален асистент с изкуствен интелект, наречен Алис, както и умни високоговорители.

  В интервю пред Business Insider ръководителят на Yandex Майкъл Левин сподели, че фирмата ще развие услугата си за сравнение на цени Yandex.Market в онлайн магазин, където потребителите могат да поръчват продукти за доставка до дома. Компанията ще отвори складове, в които ще се съхраняват продуктите, и ще разполага с екип, който ще извършва доставките.

  Новата услуга е съвместен проект с най-голямата руска банка Сбербанк. Yandex.Market ще заработи до края на 2018, като Yandex вече изпробва онлайн магазина в Нижний Новгород, Казан и Уфа.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 53 минути
  Световна банка: Отпадъците в световен мащаб може да се увеличат със 70%
  До 2050 населението в България ще намалее с близо 2 милиона, но човек ще генерира 40% повече боклук, прогнозира организацията
  преди 5 часа
  преди 5 часа
  преди 23 часа
  Airbnb обеща по-голяма прозрачност на цените си
  Платформата се съгласи да изпълни исканията на ЕК