петък, 21 септември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  415 прочитания

  Samsung отваря нова фабрика за смартфони в Индия

  В нея ще се правят над 120 млн. устройства годишно
  12 юли 2018, 15:38 a+ a- a

  Samsung отваря най-голямата фабрика за смартфони в Индия, съобщават световните медии. Новата производствена база ще позволи на южнокорейската компания да прави 120 млн. устройства годишно. Това е двойно повече от устройствата, произведени през 2017.

  В завода ще се произвеждат както нискобюджетни модели, така и смартфони като Galaxy S9, S9+, и Galaxy Note8. Очаква се новите производствени мощности да позволят на Samsung да се конкурира по-успешно с основния си съперник на индийския пазар – Xiaomi.

  В момента Индия е вторият по големина пазар за смартфони в света след Китай, като ръстът в продажбите продължава да се покачва. През 2017 в страната бяха продадени 124 млн. смартфона, което е с 14% повече в сравнение с предходната година.

  През януари 2018 правителството на страната увеличи данъка от 10% на 15% за черна и бяла техника, стимулирайки локално произведените продукти.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Световна банка: Отпадъците в световен мащаб може да се увеличат със 70%
  До 2050 населението в България ще намалее с близо 2 милиона, но човек ще генерира 40% повече боклук, прогнозира организацията
  преди 5 часа
  преди 6 часа
  преди 24 часа
  Airbnb обеща по-голяма прозрачност на цените си
  Платформата се съгласи да изпълни исканията на ЕК