понеделник, 14 октомври 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2729 прочитания

  Acronis придоби българската T-Soft

  Компанията планира да разшири инженерния си екип в България до 300 души
  01 август 2018, 17:28 a+ a- a

  Технологичната компания Acronis, специализирана в сферата на компютърна сигурност, придоби българската софтуерна компания T-Soft, съобщават оттам. 

  Acronis е основана в Сингапур през 2003 година със седалище в Швейцария. Новата компания ще оперира под името Acronis Bulgaria.

  Покупката е резултат от успешното сътрудничество между двете компании. От 2012 година T-Soft разработва софтуер за Acronis, с който подобрява качеството на продуктите и спомага за ефективността на инженерния ѝ отдел.

  Acronis планира да разшири инженерния екип в България до 300 души и ще инвестира 50 милиона долара в продължение на следващите три години за изграждане на ключов европейски развоен център, фокусиран изцяло върху компютърна сигурност.

  Новите технологии, разработвани в София, ще предлагат лесни и ефективни решения за защита на данни, приложения и системи. T-Soft е направила много за развитието на технологиите за споделяне и синхронизация на файлове на Acronis и сега Acronis Bulgaria планира да продължи да усъвършенства тези продукти. Също така, има планове за създаване на екипи в България, занимаващи се с уеб технологии и осигуряване на качество.

  Пламен Тошев, управляващ директор на Acronis Bulgaria

  "Имаме едни от най-добрите софтуерни инженери в България, отговарящи на най-високите стандарти. Гордеем се с това, че се присъединяваме към Acronis и продължаваме да работим като част от една от водещите корпорации, занимаващи се с компютърна сигурност", сподели Пламен Тошев, управляващ директор на Acronis Bulgaria.

  "Acronis има нужда от повече инженери, за да развива модерни технологии, които биха могли да задоволят нарастващата нужда от киберзащита. Увеличаваме присъствието си в Европа като част от стратегията ни за разширяване. Преценихме, че София е подходящ град за тази цел поради това, че там вече имаме партньор с много добри инженерни специалисти. Ще използваме уменията им за изследователска и развойна дейност в Европа. София е добър град за привличане на талантливи инженери", коментира Сергей Белоусов, основател и главен изпълнителен директор на Acronis.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  11 октомври 2019, 16:02
  Туск: Има лъч надежда за споразумение за Брекзит
  Разговорите продължават, подчерта председателят на Европейския съвет
  11 октомври 2019, 11:34
  Борисов откри нов участък от АМ "Хемус"
  Бъдещето на Северна България е свързано със строителството на автомагистралата и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна, подчерта премиерът
  11 октомври 2019, 10:49
  ЕС предупреди, че"враждебни" държави представляват риск за 5G мрежите
  За най-опасни се смятат държави, които не са членки на ЕС, или субекти, ползващи се с държавна подкрепа. При тях вероятността да атакуват 5G мрежи е най-голяма, се посочва в доклад на ЕС
  11 октомври 2019, 09:57
  Евродепутатите призоваха за по-строги мерки срещу руската дезинформация
  ЕП поиска и законодателство за предотвратяване на хибридните заплахи