петък, 16 ноември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1638 прочитания

  Немската VOSS разкрива 1000 работни места в завод край Ловеч

  Очаква се производството на автокомпоненти в бившия завод на Great Wall да започне през май догодина
  07 август 2018, 11:24 a+ a- a

  Поне 7 млн. евро ще инвестира в машини и оборудване в завод в ловешкото село Баховица немската компания VOSS Automotive. Това стана ясно от среща на кмета на Ловеч Корнелия Маринова с представителите на германската фирма.

  На практика това е втора среща на ръководството на общината с немските инвеститори след опознавателната визита през март т.г. Този път в Ловеч пристигнаха Кай-Уве Ото, директор човешки ресурси и организация, и Роланд Вайс, директор производство. Те бяха придружени от Стамен Янев, директор на Българската агенция за инвестиции. 

  Гостите разказаха, че са основали ново предприятие за Ловеч и са наели производствена площ в завода в Баховица. От септември до януари ще се правят архитектурни промени в халето, след това ще се инсталират нови машини на стойност 7 млн. евро, което ще продължи около два месеца. От шест седмици се провеждат интервюта за персонал, като от следващата седмица първият тим от служители ще замине на обучение в Германия.

  През май догодина ще започне производството, като постепенно ще се разширява. Пълният капацитет на завода ще се развие през 2020, като тогава 200 служители ще са инженерите и специалистите, а 800 ще са заети в самото производство.

  Миналата седмица стана ясно, че компанията е подписала дългосрочен договор за наем на площ от 12225 кв. м. в рамките на „Баховица Индустриален парк“. Освен промишлените съоражения немският инвеститор е наел и административната сграда, намираща се на територията на „Баховица Индустриален парк“, където се пoмeщaвaшe зaвoдa нa "Литeĸc мoтopc", ĸoйтo пpoизвeждaшe aвтoмoбилите Grеаt Wаll.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Над 28 милиона касови бележки са регистрирани в Лотарията на НАП
  Остават 20 дни до тегленето на голямата награда от 50 000 лева
  преди 5 часа
  преди 5 часа
  Как технологиите промениха аутсорсинга и какво означава това за специалистите в сектора?
  Вижте какви са наблюденията на технологичната компания „Тек Експъртс“
  преди 6 часа