петък, 16 ноември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1125 прочитания

  Virgin Hyperloop One ще отвори изследователски център в Испания

  Това ще е първото европейско звено за проучвания на компанията
  09 август 2018, 13:18 a+ a- a

  Virgin Hyperloop One съобщи, че ще разшири бизнеса си в Европа с инвестиция от 500 млн. долара в Испания. Там ще бъде изграден център, в който ще се разработват, тестват и сертифицират компоненти за транспортната им система. Отделът ще се намира в малкото градче Бобадила в региона Андалусиан. Центърът ще отвори врати до 2020.

  „За да може проектът Hyperloop да е осъществим, той трябва да е безопасен и надежден – безопасността е най-големият ни приоритет. Изпробвахме и подобрявахме технологиите си в последните четири години, включително изграждайки първата пълноразмерна система в света. Новият център ще ни помогне да доразвием проекта си и да отговорим на търсенето по цял свят“, сподели главният технически директор на Virgin Hyperloop One Джош Гиегел.

  Въпреки че това е първото звено за проучвания и разработки на Virgin Hyperloop One в Европа, то не е единственото в региона. Hyperloop Transportation Technologies сподели през 2017, че работи по сграда във Франция. В същото време Virgin Hyperloop One разглежда възможностите за откриване на центрове в Азия и Близкия Изток.

  По данни на Virgin Hyperloop One в испанския регион вече има над 9 хил. фирми, работещи в сферата на превозите и транспортните технологии, както и над 20 хил. служители, които могат да работят в отдели по проучвания и разработки в този сектор. Освен това регионът е вторият по-големина за космически пътешествия. Компанията очаква да наеме 200 до 300 нови служители в центъра си.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Над 28 милиона касови бележки са регистрирани в Лотарията на НАП
  Остават 20 дни до тегленето на голямата награда от 50 000 лева
  преди 4 часа
  преди 4 часа
  Как технологиите промениха аутсорсинга и какво означава това за специалистите в сектора?
  Вижте какви са наблюденията на технологичната компания „Тек Експъртс“
  преди 5 часа