петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1745 прочитания

    ДСК стартира нов договорен фонд

    Колективната инвестиционна схема ще следва стратегия на абсолютната доходност
    14 август 2018, 10:35 a+ a- a

    Управляващо дружество „ДСК Управление на активи“ АД, дъщерна компания на Банка ДСК, стартира от 15 август 2018 г. предлагането на нов договорен фонд – „ДСК Динамика“. Фондът е колективна инвестиционна схема и ще привлича средства от широк кръг клиенти – физически и юридически лица, които могат да подават поръчки за покупка и обратно изкупуване на дяловете на Фонда всеки работен ден в клоновете и финансовите центрове на Банка ДСК, които са точки за дистрибуция на Договорни фондове, както и чрез онлайн банкирането „ДСК Директ“.

    Фондът планира да следва стратегия на абсолютната доходност (absolute return strategy) в инвестиционната си политика и има за цел, независимо от движението на финансовите пазари, да реализира доходност, надвишаваща доходността на референтен индекс (12M EURIBOR + 1%) в рамките на минималния препоръчителен инвестиционен хоризонт от около три години при поемане на умерен до висок риск.

    Важна отличителна черта на Фонда, спрямо другите договорни фондове, управлявани от „ДСК Управление на активи“ АД“, е широката инвестиционна рамка и разнообразието на финансови инструменти, които могат да формират портфейла на Фонда. По този начин Фондът може активно да променя портфейла си в зависимост от текущото и очакваното развитие на икономическия цикъл и на капиталовите пазари на различните страни и региони, в които може да инвестира.

    Инвестиционната политика на Фонда предвижда реализиране на капиталови печалби, приходи от дивиденти, както и текущи доходи от дългови ценни книжа и други финансови инструменти, търгувани на финансовите и капиталовите пазари в страната и чужбина, в това число и в деривативни финансови инструменти.

    „ДСК Динамика“ може да заема дълги позиции чрез директни инвестиции и/или деривативни финансови инструменти, както и къси позиции чрез деривативни финансови инструменти. Този начин на управление на инвестициите дава възможност на инвеститорите да използват потенциала на Фонда за реализиране на доходност както при възходящ капиталов пазар, така и при негативен тренд на икономическия цикъл, посочват от компанията.

    Настоящата информация не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 12 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 17 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 17 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 18 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам