четвъртък, 24 януари 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1550 прочитания

  Откриха завод за самолетни части край Пловдив

  Инвестицията на "Латекоер" у нас е на стойност 11 млн. евро, като до 2020 се предвижда разкриването на 175 работни места
  12 септември 2018, 16:10 a+ a- a

  Заводът на френския производител на авиочасти "Латекоер" край Пловдив беше официално открит. Инвестицията  е на стойност 11 млн. евро, като до 2020 се предвижда разкриването на 175 работни места.

  „Радвам се, че след като България закупи най-модерните, скъпи и добри френски хеликоптери, вече имаме завод за производство на авиочасти", заяви премиерът Бойко Борисов по време на церемонията по откриване.

  Заводът за авиочасти е в индустриалната зона на Пловдив, на площ от 5 декара и ще произвежда елементи за вратите на самолетите Еърбъс 320 и 330, както и друго оборудване.

  „Новият завод на Латекоер е сериозен актив за България, който ще привлече нови инвеститори“. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов. 

  Латекоер е водеща компания в авиационната индустрия. Производител е на авиоструктури и свързващи системи, разработването и производството на продукти и резервни части.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 18 часа
  преди 18 часа
  Американска компания откри завод в Димитровград
  Varroc Lighting System ще открие над 150 работни места
  преди 18 часа
  преди 18 часа
  Китайски проект ще конкурира Силициевата долина
  Технологичният район ще бъде изграден в южната част на страната