четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4796 прочитания

    ABB изгражда нов завод в Петрич

    Втората инвестиция на зелено на компанията в града ще създаде още 420 работни места
    20 септември 2018, 10:30 a+ a- a

    Tведско-швейцарската индустриална група ABB започва изграждането на нов завод в Петрич. Това е втората голяма инвестиция на компанията в региона и петата производствена база у нас.

    Новият завод с площ от 7 400 кв.м. ще произвежда продукти ниско напрежение за ABB и ще създаде още 420 работни места, когато започне работа на пълни обороти. Заводът представлява инвестиция на зелено на стойност 7 милиона лева и ще бъде изграден до първата производствена база на компанията в Петрич.

    В новата сграда ще се извършват дейности като заваряване, предварително сглобяване, окончателно сглобяване и изпитвания, разделени на ръчни и полуавтоматизирани операции.

    "В качеството си на бивш управител на първата производствена база, за мен е много специален момент да видя как ABB продължава да се разраства в Петрич. През годините предприехме доста добри начинания и назначихме на работа много квалифицирани кадри, които доказаха на ABB Group, че Петрич има потенциала да се развива дори още повече”, сподели Марсел ван дер Хук, изпълнителен директор на ABB България.

    Новият завод ще включва производствено хале с площ от 3 500 кв. м., административна част с площ 1 500 кв. м., както и 2 400 кв.м. зони за логистика и експедиция за дистрибуция на произведените артикули.

    “Решението да направим нова инвестиция в района на Петрич дойде, след като станахме свидетели на изключително високото ниво на работа на първия ни завод в града”, сподели Франк Вентцлер, регионален мениджър за бизнес направление „Сградна апаратура“ в дивизия Продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане, в ABB Швейцария.

    Първата производствена база на ABB в Петрич е построена през 1996 върху обща площ от 5 000 кв. м. Петричкият клон на компанията произвежда продукти за управление ниско напрежение и монтиране върху DIN шина. Клиенти на завода са компании на ABB от Германия и Швейцария.

    Освен двете си производствени бази в Петрич ABB разполага и с два завода за продукти ниско и средно напрежение в гр. Раковски, както и производствено звено за продукти високо напрежение в Севлиево. Компанията има и модерна сервизна база за турбокомпресори във Варна, която обслужва клиенти от българското и румънското крайбрежие на Черно море. В София се намира главният офис на компанията, както и развоен център за стъпателни регулатори за трансформатори. Към настоящия момент компанията разполага с над 2 700 служители в България.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 7 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 7 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 14 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 15 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава