събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1301 прочитания

    Airbnb обеща по-голяма прозрачност на цените си

    Платформата се съгласи да изпълни исканията на ЕК
    20 септември 2018, 15:33 a+ a- a

    Airbnb поема ангажимент да направи необходимите промени в своите правила и да подобри представянето на цените на своята платформа. Дружеството трябва да въведе тези промени на своя уебсайт до края на декември 2018 за всички езикови версии на езици на ЕС. Промените са в отговор на призива, отправен през юли от Европейската комисия и органите за защита на потребителите в ЕС.

    Вера Йоурова, комисар на ЕС по въпросите на правосъдието, потребителите и равнопоставеността между половете, заяви: Онлайн платформите промениха коренно начина, по който пътуваме, намираме място за настаняване и прекарваме ваканциите си. Те обаче трябва също така изцяло да спазват правилата и да поемат отговорност, ако нещо се обърка. Потребителите на ЕС имат права както офлайн, така и онлайн. Приветствам готовността на Airbnb да направи необходимите промени, за да осигури пълна прозрачност и разбиране на това, за което потребителите плащат".

    Airbnb пое ангажимент да представя общата цена на резервациите, включително допълнителните такси, като например таксите за обслужване и почистване. Когато не е възможно крайната цена да се изчисли предварително, платформата ще информира потребителя, че може да има допълнителни такси. Също така Airbnb се ангажира да посочва ясно дали дадена оферта е от домакин, който е частно лице, или от професионалист, тъй като правилата за защита на потребителите са различни в двата случая.

    Airbnb се ангажира и за поредица от промени в своите условия за ползване на услугата, за да ги приведе в съответствие с правилата на ЕС за защита на потребителите: ще бъде ясно, че потребителите могат да се възползват от всички налични средства за правна защита, и по-конкретно от правото си да предявят иск срещу домакин, в случай че пострадат или претърпят други вреди; Airbnb ще посочва ясно на потребителите, че те имат право да заведат дело срещу платформата в съдилищата в своята страна на пребиваване; Airbnb ще трябва да информира потребителите, когато реши да прекрати даден договор или да премахне съдържание, и ще им предоставя право на обжалване и на обезщетение, ако е уместно.

    Очаква се дружеството да финализира своите предложения и до края на декември 2018 г. да въведе промените за всички езикови версии на езици на ЕС/Европейското икономическо пространство. В случай на неизпълнение, органите за защита на потребителите могат да решат да прибягнат до принудителни мерки.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 19 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 20 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство