четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3144 прочитания

    Световният лидер в управлението на Big Data AtScale стъпва в София

    Базираната в Калифорния компания напуска за първи път пределите на САЩ, стъпвайки на Стария континент с български офис
    08 януари 2019, 10:42 a+ a- a

    Световният лидер в управлението на големи информационни масиви (Big Data) AtScale избра София за начална точка на своята международна експанзия, съобщиха оттам.

    Базираната в Калифорния компания напуска за първи път пределите на САЩ, стъпвайки на Стария континент с български офис. Той се намира в ж.к. „Бъкстон“, като целта е до края на 2019 г. да бъдат наети 50 ИТ специалисти, уточниха от компанията пред Economy.bg.

    Вниманието на AtScale към България насочва Момчил Михайлов, който е българската следа в иновативната компания, вицепрезидент и генерален мениджър за Европа. „Тук сме, защото съм сигурен, че в България ще намерим изключителните IT специалисти, от които нашата революция има нужда. Това са кадри, които търсят не просто заетост със социални придобивки, а кариера. Не става дума за работа по различни проекти или аутсорсинг. Както екипът ни в САЩ, така и този в Сoфия, ще създава продукт без аналог в света“, обяснява Михайлов.

    Макар създадената през 2013 г. AtScale все още да е малко позната в нашата страна, клиенти на революционната ѝ платформа за бизнес разузнаване са гиганти като JPMorgan Chase, Toyota, Wells Fargo, GlaxoSmithKline. Atscale e първата компания, която предлага решение на техния скъпоструващ проблем, а именно да въведе ред в хаотичния океан от данни, с които бизнесите оперират.

    До раждането на иновационната услуга се стига след като основатели на AtScale – ветерани от Yahoo!, Google, Netezza, IBM, Microsoft, Salesforce, Cisco and Oracle, сами се изправят пред това препятствие на предишните си работни места. Сблъсквайки се от първо лице с неефективността на наследените системи от данни, те решават да създадат онова, което не могат да купят – решението.

    Според Скот Хаузър, главен продуктов директор на AtScale, лавинообразното нарастване на количеството от данни, събирани и съхранявани от организации по целия свят през последните няколко десетилетия, е неоспоримо, а способността за бърз достъп до тях и за ефективното им анализиране вече е от решаващо значение за всеки бизнес. Forrester Research твърди, че през 2019 г. в анализиране на големи информационни масиви ще бъдат инвестирани 140 млрд. долара.

    „Живеем с свят, в който повече от 5 млрд. души всекидневно говорят по телефона, пишат съобщения, туитват, сърфират. Във всяка минута се раждат 571 нови сайта, на месец във Фейсбук се споделят 30 млрд. единици информация. Между 2009 и 2020 г. това „производство“ на данни ще се е увеличило с 440%“, посочва Хаузър. Именно в тази хаотична среда Atscale внася ред, позволявайки на бизнеса да извлече необходимата информация от широк кръг данни с лекота, бързина и сигурност. Целта, естествено, е ефективност. Липсата на ефективност в управлението на данни може да струва на компаниите до 35% от оперативните им приходи или загуби от 600 млрд. долара годишно само за бизнеса в щатите.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 3 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 3 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 20 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 20 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 20 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място