събота, 25 май 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2337 прочитания

  Акронис България планира да наеме 500 души до 2020

  За дейността на компанията у нас вижте какво сподели нейният основател Сергей Белоусов
  12 март 2019, 08:54 a+ a- a

  Технологичната компания Acronis, специализирана в сферата на компютърна сигурност, е основана в Сингапур през 2003 година и е със седалище в Швейцария. През 2018 тя придоби  българската софтуерна компания T-Soft и обяви планове да развие дружеството като развоен център. Днес в България за Acronis работят близо 100 души, като се планира екипът да се разрасне с още приблизително 500 до края на следващата година.

  Срещнахме се с основателя на компанията Сергей Белоусов по повод награждаването на дружеството с наградата на Българска агенция за инвестиции (БАИ) за Инвеститор в иновативен бизнес 2018. Ето какво сподели г-н Белоусов пред екипа ни:

  Г-н Белоусов, как се чувствате след спечелването на наградата на БАИ?
  Щастливи сме от признанието. Виждаме, че можем да дадем своя положителен принос в България и това се оценява. Определено искаме да продължаваме в тази насока, най-вече подкрепяйки изграждането на университети и училища.

  Споменахте това и по време на своята реч на сцената. За какъв тип училища става въпрос?
  В момента обсъждаме изграждането на две международни училища. Първото ще бъде с фокус ускорено обучение. Може би ще открием швейцарско училище. Бихме искали да разкрием филиал на швейцарски университет тук. В момента работим по проект за технически университет в Шафхаузен. Надяваме се да разкрием негов филиал тук или да си сътрудничим с някой от големите университети тук. Този университет е с насоченост компютърни науки, софтуерна разработка, физика, дигитален бизнес, здраве, спорт. С една дума всичко „дигитално“.

  Къде възнамерявате да построите тези училища? В София или някъде другаде?
  Все още обмисляме различни възможности за локация. Ще бъде в София или в близост до столицата.

  Придобихте  T-Soft миналата година. Доволни ли сте от тази сделка?
  Всичко се развива добре, но ние работихме с T-Soft от 12 години. На практика те бяха наше представителство тук, но не ги притежавахме. Така че просто ги направихме част от Acronis. Когато ги придобихме, те бяха 20 души, сега имаме около 100 души. Изминали са само 8 месеца, така че намираме това за голям успех.

  Казахте, че планирате да наемете 300 души до края на тази година и общо 500 до края на следващата. За какъв тип позиции става въпрос?
  Това са приблизителните числа. Вероятно 60-70% ще бъдат софтуерни инженери. Ще наемем и хора за техническа поддръжка, продажби, маркетинг, различни позиции. Искаме да наемем колкото се може повече хора. Основното ограничение е, че трябва да са на високо ниво. А за тези хора всички се състезават. Тук определено има конкуренция между компаниите за привличането на тези хора.

  На какви тенденции в сферата на киберсигурността трябва собствениците на бизнеси да обръщат по-сериозно внимание през следващите 1-2 години?
  Мисля, че като начало е важно да отдадат голямо значение на темата за киберзащитата. В наши дни въпросът не е дали ще се случи, а кога ще се случи кибератака. А това значи, че скоро може да възникне проблем. Второ, вече не се касае само до загубата на пари, може да се стигне до последствия със сериозно отражение върху живота на човек. Но най-важното за бизнесите е, че това се превръща в правен проблем, защото те са длъжни да защитят служителите си, клиентите си и партньорите си. Важно е да предприемат стъпки за киберзащита с нас или с някой друг. Ние определено вярваме, че сме най-добрият партньор за всеки в България.

  За дейността на компанията у нас вижте какво сподели нейният основател Сергей Белоусов пред Economy.bg.
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Тереза Мей подаде оставка
  Консервативната партия на Великобритания ще избере нов министър председател през юни
  23 май 2019, 16:39
  МОН публикува матурата по Математика
  Вижте част от задачите и техните верни отговори
  23 май 2019, 12:35
  Кофас: БВП забавя своя ръст
  Увеличаването на американските тарифи спрямо Китай ще засегне Германия, посочват от компанията за управление на риска
  23 май 2019, 09:25
  „Балкан Агрикалчарал“ инвестира 14 млн. евро в завод край Пловдив
  Резервът от човешки капитал в Пловдивска област е в рамките на около 200 000 човека