четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2928 прочитания

    Софтуер Груп открива 200 нови работни места в България до 2021

    Компанията подписа договор с Европейската инвестиционна банка за 18 млн. евро инвестиционен заем
    15 март 2019, 11:58 a+ a- a

    Глобалната технологична компания Софтуер Груп подписа договор с Европейската инвестиционна банка за получаване на инвестиционен заем в размер на 18 млн евро. В рамките на програмата ще бъдат открити 200 нови работни места в България до 2021 година.

    Компанията е първата в България, получила финансиране от този тип по програмата на Европейския съюз – Европейски фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), ключов компонент от Инвестиционния план на Европа.  

    Средствата ще бъдат инвестирани в две основни направления – R&D и иновации, бизнес развитие и маркетинг. В следващите три години компанията ще се фокусира в развитието на нови технологии, платформи и продукти в сферите на застраховане, факторинг и Интернет на нещата (IoT). Планира се също така осъществяването на стратегически партньорства с други технологични компании и консултантски организации.

    Новите позиции, които предстои да бъдат открити, са свързани с развитието на иновативни продукти и решения, разширяващи портфолиото на компанията. Основно търсените профили ще включват софтуерни архитекти, инженери и разработчици, специалисти по качеството (Quality Assurance), инженери по техническа поддръжка, бизнес анализатори и ръководители на ИТ проекти. 

    Сключването на сделката е отнело 6 месеца, а сред основните причини за решението на банката се посочват иновационния подход и продуктите, които компанията предлага, както и потенциалът за растеж. 

    „Горди сме да бъдем първата компания в България, която е преминала успешно процедурата на ЕИБ за получаване на инвестиционен заем. Финансирането ще подкрепи амбициозните цели за растеж, които имаме, както и бизнес плана ни в следващите три години. Планираме увеличаване на инвестициите в иновации, привличане на таланти, както и навлизане в нови бизнес сфери“, коментира Калин Радев, основател и главен изпълнителен директор на Софтуер Груп. 

    „Tози високо иновативен проект, който се осъществява като част от Инвестиционния план на Европа, ще подкрепи развитието на Софтуер Груп и откриването на нови работни места с висока стойност. Със средствата, гарантирани от Европейския Съюз, успяхме да подобрим географското разпространение на проектите си и сме щастливи, че България е сред най-важните бенефициенти“, посочи Вазил Худак, Вицепрезидент на ЕИБ. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 7 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава
    преди 7 часа
    преди 23 часа
    Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
    Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
    преди 24 часа
    В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
    ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
    преди 24 часа
    ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
    Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата