събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3405 прочитания

    Experian се премести в нов офис

    Новият дом на компанията в Space Tower ще събере на едно място всички служители, които надхвърлят 1000 души
    20 март 2019, 09:43 a+ a- a

    Технологичната компания за аналитични решения Experian влиза в нов офис на столичния бул. „Цариградско шосе“ през март. С посредничеството на консултантската компания Cushman & Wakefield Forton дружеството нае 11 602 кв. м в Space Tower – клас А офис сграда, разположена на метри от метростанция „Интер Експо център“. 

    Решението осигури достатъчно площ за разрастването на Experian и помогна на компанията да събере на едно място своите над 1000 служители. Преди преместването си в самостоятелна офис сграда компанията бе сред наемателите в Megapark.

    Space Tower е част от бързо развиващата се зона около метростанцията на бул. „Цариградско шосе“, където се оформя клъстер от офис сгради, търговски и експозиционни площи. Със завършването на бизнес центъра в района вече има близо 90 000 кв. м модерни офис площи, а още толкова са в процес на изграждане или в проектна фаза. Experian е единствен наемател на офис площите в Space Tower. На партер и галерийно ниво в сградата са предвидени кафeне, ресторант, зали за обучения, пространства за почивка за служителите., както и помещения с обслужващи функции. 

    „Ключово в работата ни с Experian беше да предложим офис площи, които са разположени на  комуникативно място, покриват стандартите за качество на компанията и едновременно с това обезпечава бързото й разрастване“, казва Станимира Пашова, мениджър „Офис площи“ в Cushman & Wakefield Forton. 

    Сделката бе сключена през 2018 г. по време на строителството на сградата. За изминалата година това бе една от най-големите наемни транзакции в офис сегмента. 

    „В случаите, при които наемателят търси цяла сграда, е добре преговорите и подписването на договора да бъдат още на етап строителство. Това позволява спецификите на помещенията да бъдат съобразени с всички особености на неговия начин на работа“, коментира Станимира Пашова. По думите ѝ ранното наемане на сградата дава свобода и при брандиране на пространството спрямо изискванията на наемателя – съществен фактор за големите компании. 

    Процесът по избора на Space Tower продължи 9 месеца. От Cushman & Wakefield Forton посочват, че макар офис пазарът в София да не е голям, откриването на подходящ имот и преговорите по договора отнемат средно между 6 и 9 месеца в зависимост от мащаба и изискванията на наемателя. Детайлният анализ на потребностите на служителите стеснява кръга на подходящите възможности. Нещо повече, през последните години все повече от големите компании включват и работещите в процеса на вземане на решение при избора на нова локация, уточняват от Cushman & Wakefield Forton.

    „Правилната оценка на времето от страна на инвеститора има решаваща роля за успешното реализиране на проекта. При предварително отдаване на всички площи, за наемателите е от особена важност спазването на сроковете в строителството, за да могат да преместят служителите си, без да нарушават ритъма на работа. В тези случаи задачата на консултанта е, познавайки добре пазара и инвеститорите, да прецени риска от отклонение от първоначалния график“, допълва Станимира Пашова.

    „Радваме се, че избрахме Space Tower за преместване на операциите ни в България. Проектирането на сградата, системите, които предлага и качеството на вложените материали са само малка част от предимствата на Space Tower. Смятам, че сградата включва в себе си всички удобства и привилегии на съвременно и модерно офис пространство“ сподели Христин Атанасов, фасилити мениджър на Experian за България.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 23 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 24 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство