петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3081 прочитания

    Equinix откри втория си център за данни в София

    IBX центърът на стойност 19 млн. щатски долара ще подпомогне българските компании в процеса на дигитална трансформация
    10 април 2019, 11:39 a+ a- a

    Equinix, глобалната компания за взаимосвързаност и центрове за данни, откри втория си International Business Exchange™ (IBX®) център за данни в София на 9 април.

    Новият модерен център се намира в непосредствена близост до първия им взаимосвързан център за данни в София. Той ще подпомогне българските компании в процеса на дигитална трансформация на бизнеса, осигурявайки им взаимосвързаност с партньорите, лесно преминаване към облачни технологии и достъп до нови пазари по целия свят.

    Центровете за данни на Equinix в Европа и Близкия Изток разполагат с общо колокационно пространство от повече от 240 000 кв. м. и предоставят достъп до водещи финансови, търговски, производствени и телекомуникационни пазари.

    IBX центърът на стойност 19 млн. щатски долара е уникална от технологична гледна точка стоманобетонна сграда с много естествена светлина и дебели товароносими плочи. В първата фаза от изграждането си тя ще предложи на клиентите около 350 шкафа за оборудване с възможност да се добавят нови 1100 в следващите фази за кратко време. Инфраструктура с подобен мащаб ще бъде видяна за първи път у нас. Сградата ще се захранва със 100% зелена енергия – практика, наложена от първия център на Equinix в София от 2016 г. насам.

    Новото съоръжение ще даде възможност на клиентите в региона да осъществят стратегията си за дигитална трансформация. Те ще имат достъп до над 52 пазара чрез Platform Equinix и най-свързаните центрове за данни в България и в световен мащаб.

    „УниKредит Булбанк разчита на Equinix за основната си сървърна инфраструктура вече 6 години. Твърдо можем да заявим, че сме спокойни, че нашите данни са в добри ръце. Знаем за предизвикателствата и отговорността пред Equinix като глобалната компания за взаимосвързаност и лидер на пазара. Партньорството ни с тях се основава на желание и отдаденост, с които успешно постигаме съвместните ни цели. Днес технологиите се развиват по-бързо от всякога, а това означава, че взаимната свързаност и надеждността стават водещи за бизнеса. Затова оценяваме факта, че в България съществува инфраструктура като тази на Equinix и имаме партньор в тяхно лице“, коментира Цветанка Минчева, директор „Глобално банково обслужване и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк“.

    Според Global Interconnection Index, проучване, публикувано от Equinix, темпото на растеж на скоростта на взаимната свързаност (обменът на данни между компании извън публичния интернет) ще надмине това на интернет трафика почти два пъти, а обемът на обменените данни ще бъде 10 пъти по-голям до 2021 г. Взаимосвързаността в Европа се очаква да нараства с 44% годишно и да достигне през 2020 г. над 1450 терабайта в секунда. Това ще представлява повече от една четвърт (29%) от скоростта на взаимосвързаност в глобален мащаб.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 6 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 22 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 22 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 23 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство