петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2547 прочитания

    Швейцарското дружество ALSO придобива ИТ дистрибутора Солитрон

    Солитрон България има пазарен дял от над 30%, посочват от компанията
    15 април 2019, 16:10 a+ a- a

    Швейцарското дружество ALSO придобива българския ИТ дистрибутор Солитрон, съобщават от компанията.

    Солитрон България е един от водещите ИТ дистрибутори в България с оборот от 110 млн. евро и пазарен дял от над 30%. С придобиването на компанията, ALSO напредва последователно в разширяването на източноевропейския си бизнес, съобщиха от дружеството.

    Солитрон, която е основана през 1991 г. в София, утрои продажбите си между 2011 и 2018 г. Като дистрибутор с около 120 служители днес, компанията продава продукти и решения от над 50 водещи производители. Солитрон също предлага и свои комплексни услуги, консултации и обучение.

    „Солитрон България е един от най-успешните и най-големи дистрибутори в България, с пазарен дял от над 30% и непрекъснат ръст през последните шест години", коментира Густаво Мьолер-Хергт, Главен изпълнителен директор на ALSO Holding AG (SIX: ALSN). „С придобиването изпратихме още един силен сигнал за нашата експанзия в Източна Европа. Като дистрибутор на решения, компанията не само предлага хардуер и софтуер, но и притежава компетентност за първокласни услуги. По този начин Солитрон подкрепя амбицията ни да станем водещ дистрибутор на цялостни решения в Европа за нашите партньори“, допълни той.

    От 2015 г. България е един от шампионите на Европа по отношение на темповете на растеж и със силното си развитие се стреми към по-нататъшно намаляване на икономическата разлика с другите държави-членки на ЕС. Индустриалното развитие играе важна роля в този процес, а за него са необходими и нови технологии.

    Продължителният висок ръст на Солитрон България ООД отразява това развитие. С утрояване на продажбите само за седем години, компанията използва много добре възможностите си на пазара.

    Високият пазарен дял от над 30% е също добра основа за утилизиране на икономическото развитие на страната. Солитрон България ООД предлага пълно портфолио и дистрибутира продукти и решения от над 50 известни производители от цял свят. Компанията доставя всички необходими компоненти - от смартфони през сървъри и устройства за съхранение до видео наблюдение - за изграждане на съвременните ITC инфраструктури на компаниите.

    С придобиването (което подлежи на обичайно регулаторно одобрение) ALSO засилва позициите си в многообещаващите източноевропейски пазари и в същото време дава конкурентно предимство и иновативна сила на дистрибутора. В резултат, след приключване на придобиването на Солитрон и ABC DATA, ALSO ще бъде представена в почти всички страни от Източна Европа с изключение на Русия.

    Обемът на пазара в тези страни е общо около 30 милиарда евро, което дава обещаващи перспективи за растеж на водещия дистрибутор на цялостни решения.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 18 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 22 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 23 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 24 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам