сряда, 19 февруари 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1706 прочитания

  Швейцарското дружество ALSO придобива ИТ дистрибутора Солитрон

  Солитрон България има пазарен дял от над 30%, посочват от компанията
  15 април 2019, 16:10 a+ a- a

  Швейцарското дружество ALSO придобива българския ИТ дистрибутор Солитрон, съобщават от компанията.

  Солитрон България е един от водещите ИТ дистрибутори в България с оборот от 110 млн. евро и пазарен дял от над 30%. С придобиването на компанията, ALSO напредва последователно в разширяването на източноевропейския си бизнес, съобщиха от дружеството.

  Солитрон, която е основана през 1991 г. в София, утрои продажбите си между 2011 и 2018 г. Като дистрибутор с около 120 служители днес, компанията продава продукти и решения от над 50 водещи производители. Солитрон също предлага и свои комплексни услуги, консултации и обучение.

  „Солитрон България е един от най-успешните и най-големи дистрибутори в България, с пазарен дял от над 30% и непрекъснат ръст през последните шест години", коментира Густаво Мьолер-Хергт, Главен изпълнителен директор на ALSO Holding AG (SIX: ALSN). „С придобиването изпратихме още един силен сигнал за нашата експанзия в Източна Европа. Като дистрибутор на решения, компанията не само предлага хардуер и софтуер, но и притежава компетентност за първокласни услуги. По този начин Солитрон подкрепя амбицията ни да станем водещ дистрибутор на цялостни решения в Европа за нашите партньори“, допълни той.

  От 2015 г. България е един от шампионите на Европа по отношение на темповете на растеж и със силното си развитие се стреми към по-нататъшно намаляване на икономическата разлика с другите държави-членки на ЕС. Индустриалното развитие играе важна роля в този процес, а за него са необходими и нови технологии.

  Продължителният висок ръст на Солитрон България ООД отразява това развитие. С утрояване на продажбите само за седем години, компанията използва много добре възможностите си на пазара.

  Високият пазарен дял от над 30% е също добра основа за утилизиране на икономическото развитие на страната. Солитрон България ООД предлага пълно портфолио и дистрибутира продукти и решения от над 50 известни производители от цял свят. Компанията доставя всички необходими компоненти - от смартфони през сървъри и устройства за съхранение до видео наблюдение - за изграждане на съвременните ITC инфраструктури на компаниите.

  С придобиването (което подлежи на обичайно регулаторно одобрение) ALSO засилва позициите си в многообещаващите източноевропейски пазари и в същото време дава конкурентно предимство и иновативна сила на дистрибутора. В резултат, след приключване на придобиването на Солитрон и ABC DATA, ALSO ще бъде представена в почти всички страни от Източна Европа с изключение на Русия.

  Обемът на пазара в тези страни е общо около 30 милиарда евро, което дава обещаващи перспективи за растеж на водещия дистрибутор на цялостни решения.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  ЕК представи стратегията си за данните и изкуствения интелект
  Целта е през следващите 10 години да се привлекат над 20 млрд. евро годишни инвестиции в ИИ и да се изгради единен пазар за данни на ЕС
  преди 5 часа
  преди 6 часа
  преди 10 часа
  Изнесли сме 64 млн. литра вино през 2019
  За миналата година са изградени близо 8500 дка нови лозови масиви
  преди 10 часа
  Какво представлява дългосрочният бюджет на ЕС?
  Вижте за какво изразходва ЕС бюджета си и как се финансира той
  преди 11 часа