вторник, 07 април 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1791 прочитания

  Kaufland Service IT HUB разширява дейността си в България

  Компанията планира да удвои екипа си в страната
  29 май 2019, 14:35 a+ a- a

  Kaufland Service IT HUB разширява дейността си в България. Компанията, която участва в създаването на технологични процеси за европейския лидер в сектор търговия - групата Schwarz, откри своя втори офис у нас с планове за удвояване на екипа си в България до края на 2020 г. и още нови проекти. 

  „Поздравявам ръководството на Кауфланд България, че през 2017г. Kaufland Service IT HUB стартира с екип от 9 софтуерни разработчици, а в момента те са 110, като броят на служителите до края на 2020г. е планиран да се удвои. Радвам се, че компанията непрекъснато създава технологични решения, които подобряват качеството на живот“, коментира Емил Караниколов, министър на икономиката на Република България.

  Kaufland Service IT HUB е част от технологичната компания Schwarz IT, която създава решения и процеси за най-голямата европейска група в сектор търговия – базираната в Германия Schwarz. Чрез своите хъбове Schwarz IT разработва технологии, които подобряват изживяването на клиентите в над 11 500 хипермаркета на 3 континента, подпомагат работата на над 400 000 служители в групата и допринасят компанията да се отличава от конкурентите на пазара. 

  „Нашата амбиция е да изградим интегриран европейски единен цифров пазар, в който иновативни компании като Кауфланд България да растат и да се развиват още по-интензивно.“, заяви Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

  Вече близо три години в София работи най-големият хъб на Schwarz IT- Kaufland Service IT HUB, който заради успешната си работа разширява дейността си, своя екип и проектите за оптимизиране и автоматизиране на процесите, които подпомагат и подобряват търговията на Schwarz групата в цял свят. Концепцията на Kaufland Service IT HUB не е на аутсорсинг компания, а е насочена към съвместната виртуална работа на екипи от България и Германия по проекти с обща архитектура и стратегия.  

  „Schwarz IT избра България, защото тук има много талантливи хора, които са висококвалифицирани и мотивирани. Тук успяхме да намерим нужните хора, от които силно се нуждаем, за да продължим разширяването на нарастващия IT-бизнес на групата.“, сподели Роко Геринг, член на управителния съвет на Schwarz IT.

  „През последните години IT секторът в България се развива изключително динамично, като основна причина за това са качеството на българските специалисти. Това привлича все повече инвеститори и международни компании, но това, което отличава Kaufland Service IT HUB България, е нашата ангажираност и стратегия. Ние сме вътрешна за групата IT структура и като такава работим по устойчиви във времето проекти и продукти, ценим качеството както на работа, така и на живот на нашите служители и търсим хора с цел дългосрочно сътрудничество“, коментира изпълнителният директор на Kaufland Service IT HUB България Михаил Петров.

   

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Депутатите допълниха мярката 60/40, партиите няма да получават субсидии
  Парламентът прие окончателно промените в закона за извънредното положение
  преди 3 часа
  Парламентът прие на второ четене актуализацията на бюджета за 2020
  Промените предвиждат дефицит в края на годината от 3,5 млрд. лева
  преди 4 часа
  преди 4 часа
  СЗО: Извънредните мерки трябва да падат постепенно
  Би било лоша идея да се отменят всички ограничителни мерки едновременно, предупредиха здравни експерти
  преди 6 часа
  Нова заповед на здравния министър определя ограничения за влизане в страната
  Разясняват се правилата за карантината на всички, преминаващи границите на България, както и изключенията и правилата за транспорта на стоки и услуги