четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1372 прочитания

    Компаниите в България предлагат все по-голямо офис пространство на хората си

    По данни на Lion’s Head Investments, служителите, които работят в българските офиси, разполагат средно с около 10 кв. м пространство
    10 юни 2019, 10:01 a+ a- a

    В Полиграфия Офис Център средната площ за един служител е около 12 кв. м

    Усвояването на нови площи в рамките на текущото местоположение все повече присъства на пазара на офиси от началото на годината. Големите наематели, предимно от IT и аутсорсинг сектора, се възползват от възможностите за разширяването на наетите пространства с цел подобряване на качеството на средата за своите служители.

    Това показва проучване на инвестиционната компания Lion’s Head Investments. Дружеството инвестира в бизнес сгради със знаково значение и дългосрочни наематели в България, Румъния и други страни в Югоизточна Европа. Към момента Lion’s Head Investments управлява 5 сгради с близо 235 000 кв. м. първокласни офис площи в София и Букурещ. 

    „Ако преди години увеличаването на наетите площи бе свързано основно с ръст на служителите в компанията, то сега зад тенденцията стои стремежът на големите компании като дългосрочни наематели да осигурят необходимия комфорт и пространство за работещите. Виждаме как помещенията излизат от рамките на стандартния офис и все по-усилено се търси връзката с хората. Ние, като собственик на ключови бизнес сгради, се стараем да осигурим тази връзка в общите площи“, коментира Сергей Койнов, изпълнителен директор на Lion’s Head.

    По данни на компанията, служителите, които работят в българските офиси, разполагат средно с около 10 кв. м. Видима е обаче тенденцията пространството, определено за един човек, да расте. Променя се и цялостната офис среда. Осигуряват се специални места за почивка и забавление, с цел да се повиши ефективността на работещите и те да се чувстват по-добре на работното си място – стаи за отдих, зали за игри, алтернативни пространства за срещи и др.  

    В Полиграфия Офис Център, например, средната площ за един служител е около 12 кв. м. Сградата е напълно отдадена под наем. Едно от ключовите разширения е на софтуерната компания Bosch Software Innovations, която подписа договор за наем на допълнителна площ към съществуващия си офис. Досега компанията заема три етажа с обща площ 4 830 кв. м, като в края на 2019 г. към тях ще бъдат добавени още 869 кв. м.

    „Чрез новите офис площи Bosch Software Innovations увеличава капацитета си в Полиграфия Офис Център, с коeто осигурява още 50 работни места и нови функционални пространства за своите служители. Също така, от изключително значение за нашите колеги е не само визията на офиса, но и комфорта, както и голямата средна площ на служител, която е една от най-високите в София“, коментира Синиша Джукич, управител на Bosch Software Innovations.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 3 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 3 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 3 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 4 часа
    преди 4 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС