петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5070 прочитания

    AtScale влага 25 млн. долара в българския си офис

    ИТ компанията стъпи в София в началото на 2019 и продължава активно да набира хора
    11 юни 2019, 10:37 a+ a- a

    Световният лидер в управлението на Big Data AtScale обяви, че ще вложи 25 млн. долара в българския офис на компанията, който заработи през януари 2019 г. и продължава активно да набира хора. В края на 2018 г. компанията затвори преговори за финансиране с Morgan Stanley за 50 милиона долара, като половината от тази сума ще бъде инвестираната в София. Целта е до края на 2019 г. да бъдат наети 50 ИТ специалисти. 

    Компанията съобщи също, че е отбелязала безпрецедентен ръст на продажбите от 125%  само за  първото тримесечие на 2019 г. Новината идва заедно с анонсирането на най-новата версия на софтуера на американската компания – AtScale – 2019.1.

    „Цифрите казват всичко –  за продукта ни, за екипите ни, които стоят зад него в София, Сан Матео и Бостън, за нуждите на бизнеса от това, което създаваме. Щастлив съм, че затвърждаваме първата си позиция в предлагането на интелигентни решения в сферата на оперативните и бизнес анализи“, заяви вицепрезидентът и генерален мениджър за Европа Момчил Михайлов. 

    Създадената през 2012 г. AtScale дава възможност на клиентите си да виртуализират аналитични данни, независимо къде се съхраняват – складове с данни, езера с данни или нововъзникващи облачни платформи. Така е възможен единен изглед на информацията към B.I., A.I. и приложения за машинно обучение. Клиенти на платформата на AtScale са гиганти като JPMorgan Chase, Toyota, Wells Fargo, GlaxoSmithKline.

    Вниманието на AtScale към България насочва Момчил Михайлов, който е българската следа в иновативната компания, вицепрезидент и генерален мениджър за Европа. „Тук сме, защото съм сигурен, че в България ще намерим изключителните IT специалисти, от които нашата революция има нужда. Това са кадри, които търсят не просто заетост със социални придобивки, а кариера. Не става дума за работа по различни проекти или аутсорсинг. Както екипът ни в САЩ, така и този в Сoфия, ще създава продукт без аналог в света“, обяснява Михайлов. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 11 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 12 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 19 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 19 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава