четвъртък, 19 септември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1562 прочитания

  BHTC завърши разширението на завода си

  Компанията разкрива нови 400 работни места до 2022 и удвоява капацитета на производството си у нас
  13 юни 2019, 10:30 a+ a- a

   

   

  Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България официално откри разширението на производствената си база в Икономическа зона „София – Божурище“. Инвестицията е в размер на 31,6 млн. лв., за която в края на 2018 компанията получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект. За откриването на съоръжението в България пристигна  Томас Шулте, главен изпълнителен директор на Behr-Hella Thermocontrol. Той заедно с изпълнителния директор на BHTC България Мартин Ниланд дадоха официален старт на дейността на новата производствена част на завода у нас.

  Разширението на Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България е разположено на 7500 кв. м, от които 2200 кв. м. складове, технически зони, офиси и лаборатории. „Годишното производство на BHTC в България, когато стартирахме през 2015, беше с оборот от 1 млн. броя климатични системи за автомобили, а само няколко години по-късно имаме 26 млн. С разширението ще удвоим капацитета си и ще се подготвим за въвеждането на нови технологии. Технологичните възможности позволяват при пълна натовареност в разширението да бъдат създавани 150 000 устройства седмично или над 7 милиона годишно“ , сподели Мартин Ниланд и допълни: „Изключително ценно е, че така откриваме още над 250 работни места, а грижата за човешкия капитал е една от водещите ценности на компанията. С новите служители екипът на BHTC България надхвърля 700 души – шест пъти повече от 2013 г., когато компанията идва в България. Дългосрочните планове на BHTC България са да осигури нови 400 работни места до 2022”.

  „Производствената база в България е най-голямата от всички страни, в които компанията има свои представителства и производство. Без никакво съмнение българското подразделение заема много важна част от семейството на BHTC“ , каза по време на откриването Томас Шулте, главен изпълнителен директор на Behr-Hella Thermocontrol.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Бизнес организации стартират инициатива за повече добри новини за българската икономика
  Кампанията „За да успеем в България“ е провокирана от отказа на електронните медии да споменават фирмени и продуктови наименования с информационна, а не с рекламна цел
  преди 9 часа
  ЕС даде ултиматум на Борис Джонсън
  „Покажи ни план за Брекзит в следващите 12 дни или това е краят“, гласи той
  преди 9 часа
  Стартира нова кампания, която популяризира учителската професията
  Инициативата „Да преподаваш е яко“ на Гьоте-институт България насърчава младите хора да изберат професията на учител по немски език
  преди 13 часа
  В София са базирани над 92% от българските технологични компании
  Столицата привлича 54% от инвестициите в България и произвежда 40% от БВП на страната