вторник, 18 юни 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1041 прочитания

  BHTC завърши разширението на завода си

  Компанията разкрива нови 400 работни места до 2022 и удвоява капацитета на производството си у нас
  13 юни 2019, 10:30 a+ a- a

   

   

  Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България официално откри разширението на производствената си база в Икономическа зона „София – Божурище“. Инвестицията е в размер на 31,6 млн. лв., за която в края на 2018 компанията получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект. За откриването на съоръжението в България пристигна  Томас Шулте, главен изпълнителен директор на Behr-Hella Thermocontrol. Той заедно с изпълнителния директор на BHTC България Мартин Ниланд дадоха официален старт на дейността на новата производствена част на завода у нас.

  Разширението на Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България е разположено на 7500 кв. м, от които 2200 кв. м. складове, технически зони, офиси и лаборатории. „Годишното производство на BHTC в България, когато стартирахме през 2015, беше с оборот от 1 млн. броя климатични системи за автомобили, а само няколко години по-късно имаме 26 млн. С разширението ще удвоим капацитета си и ще се подготвим за въвеждането на нови технологии. Технологичните възможности позволяват при пълна натовареност в разширението да бъдат създавани 150 000 устройства седмично или над 7 милиона годишно“ , сподели Мартин Ниланд и допълни: „Изключително ценно е, че така откриваме още над 250 работни места, а грижата за човешкия капитал е една от водещите ценности на компанията. С новите служители екипът на BHTC България надхвърля 700 души – шест пъти повече от 2013 г., когато компанията идва в България. Дългосрочните планове на BHTC България са да осигури нови 400 работни места до 2022”.

  „Производствената база в България е най-голямата от всички страни, в които компанията има свои представителства и производство. Без никакво съмнение българското подразделение заема много важна част от семейството на BHTC“ , каза по време на откриването Томас Шулте, главен изпълнителен директор на Behr-Hella Thermocontrol.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  ЕК отчете 425 пречки пред европейските фирми на световния пазар
  Протекционистичните мерки нанасят загуби в размер на милиарди евро годишно за европейските предприятия
  преди 16 часа
  България се присъедини към Центъра за киберотбрана на НАТО
  Организацията подкрепя държавите-членки и НАТО с експертиза в областта на киберотбраната в сферата на технологиите, стратегиите, операциите и правото
  преди 18 часа
  Кои са лидерите по инвации в ЕС?
  България продължава да е на дъното, показва ново проучване
  преди 19 часа
  До 2020 у нас ще заработи суперкомпютър
  Той ще бъде най-мощният в Източна Европа, сред първите 10 в Европа и топ 50 в света
  преди 21 часа
  "Есетере България" откри втора дестилерия в Добрич
  Фирмата откри над 50 нови работни места