вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2853 прочитания

    BHTC завърши разширението на завода си

    Компанията разкрива нови 400 работни места до 2022 и удвоява капацитета на производството си у нас
    13 юни 2019, 10:30 a+ a- a

     

     

    Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България официално откри разширението на производствената си база в Икономическа зона „София – Божурище“. Инвестицията е в размер на 31,6 млн. лв., за която в края на 2018 компанията получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект. За откриването на съоръжението в България пристигна  Томас Шулте, главен изпълнителен директор на Behr-Hella Thermocontrol. Той заедно с изпълнителния директор на BHTC България Мартин Ниланд дадоха официален старт на дейността на новата производствена част на завода у нас.

    Разширението на Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България е разположено на 7500 кв. м, от които 2200 кв. м. складове, технически зони, офиси и лаборатории. „Годишното производство на BHTC в България, когато стартирахме през 2015, беше с оборот от 1 млн. броя климатични системи за автомобили, а само няколко години по-късно имаме 26 млн. С разширението ще удвоим капацитета си и ще се подготвим за въвеждането на нови технологии. Технологичните възможности позволяват при пълна натовареност в разширението да бъдат създавани 150 000 устройства седмично или над 7 милиона годишно“ , сподели Мартин Ниланд и допълни: „Изключително ценно е, че така откриваме още над 250 работни места, а грижата за човешкия капитал е една от водещите ценности на компанията. С новите служители екипът на BHTC България надхвърля 700 души – шест пъти повече от 2013 г., когато компанията идва в България. Дългосрочните планове на BHTC България са да осигури нови 400 работни места до 2022”.

    „Производствената база в България е най-голямата от всички страни, в които компанията има свои представителства и производство. Без никакво съмнение българското подразделение заема много важна част от семейството на BHTC“ , каза по време на откриването Томас Шулте, главен изпълнителен директор на Behr-Hella Thermocontrol.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 минути
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд
    преди 1 час
    „Аурубис“ инвестира още 800 млн. лв. у нас
    Компанията ще разшири рафинерията си за катодна мед и ще изгради два нови фотоволтаични парка
    преди 2 часа
    Японската Nidec с втора инвестиция у нас
    Nidec Instruments откри научно-развоен изследователски център в София
    преди 2 часа
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 66% за година
    Най-големите вложения в страната за януари-февруари 2024 са от Италия, Нидерландия и Гърция
    преди 3 часа
    Във Варна бе открита училищна лаборатория за екология и зелена енергия
    Общо 55 училища в България се включват в съвместни лаборатории, в които ще се създават предложения за промени в различни области на образователния процес
    преди 19 часа
    С 1 софийска заплата може да си купите 1 кв.м. жилищна площ в столицата
    Търсенето ще остане голямо, а ръстовете в цените ще бъдат малко над очакваните нива от 5-10%, сочи анализ на Bulgarian Properties