четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2106 прочитания

    SPARK добавя нови 28 електроавтомобила към автопарка си

    Те ще бъдат в премиум сегмента
    19 юни 2019, 10:25 a+ a- a

    Потребителите на първата услуга за споделена мобилност в България – SPARK, ще имат на разположение още общо 28 електромобила BMW i3 и Hyundai Ioniq. Те са вече налични и постепенно ще бъдат добавяни в приложението. С това увеличение на авотпарка общия брой електромобили в SPARK достига над 200, като различните модели в услугата вече са 8.

    „С добавянето на премиум сегмент в SPARK уверено можем да кажем, че в нашата услуга има електомобили, които покриват всички нужди на потребителите ни. SPARK предлага бърз, лесен и изгоден достъп до голям диапазон от различни модели изцяло електрически автомобили – малък градски електормобил, пълноразмерни хечбеци, кросоувър, товарни и пътнически бусове, а вече и премиум електормобили от висок клас,“ коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на SPARK Bulgaria.

    Плановете на компанията са до края на годината да увеличи електромобилите в услугата до над 300. През 2020 ще продължи разширяването на зоните за заем и освобождаване на SPARK, както и увеличаването на автопарка, като ще бъдат добавяни нови електромобили от различни класове.

    SPARK е услуга от ново поколение, която позволява откриване и наемане на електрически автомобил през мобилен телефон, независимо дали искате да ползвате услугата няколко минути или няколко дни. След инсталиране на мобилното приложение Spark – your electric drive на телефона си, потребителите регистрират шофьорска книжка и след потвърждение на данните могат да наемат всеки един от електромобилите на SPARK.

    След ползване на услугата, колата може да бъде оставена в „синя“ или „зелена“ зона, където електромобилите спират безплатно, или в определените в приложението зони извън центъра на София, които включват голяма част от южните и източни квартали на София, като предстои поетапно разширяване към останалите части на града.

    SPARK е съвместен проект на Eldrive, компания специализирана в изграждане и управление на инфраструктура от зарядни станции за електромобили, и литовската компания Ride Share, която предлага аналогична услуга за споделена мобилност с електромобили във Вилнюс, Литва. Съвсем скоро предстои и разширяване на дейността на SPARK и в Букурещ, Румъния.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 40 минути
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 3 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 4 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 4 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 4 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 5 часа