събота, 20 юли 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  718 прочитания

  SPARK добавя нови 28 електроавтомобила към автопарка си

  Те ще бъдат в премиум сегмента
  19 юни 2019, 10:25 a+ a- a

  Потребителите на първата услуга за споделена мобилност в България – SPARK, ще имат на разположение още общо 28 електромобила BMW i3 и Hyundai Ioniq. Те са вече налични и постепенно ще бъдат добавяни в приложението. С това увеличение на авотпарка общия брой електромобили в SPARK достига над 200, като различните модели в услугата вече са 8.

  „С добавянето на премиум сегмент в SPARK уверено можем да кажем, че в нашата услуга има електомобили, които покриват всички нужди на потребителите ни. SPARK предлага бърз, лесен и изгоден достъп до голям диапазон от различни модели изцяло електрически автомобили – малък градски електормобил, пълноразмерни хечбеци, кросоувър, товарни и пътнически бусове, а вече и премиум електормобили от висок клас,“ коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на SPARK Bulgaria.

  Плановете на компанията са до края на годината да увеличи електромобилите в услугата до над 300. През 2020 ще продължи разширяването на зоните за заем и освобождаване на SPARK, както и увеличаването на автопарка, като ще бъдат добавяни нови електромобили от различни класове.

  SPARK е услуга от ново поколение, която позволява откриване и наемане на електрически автомобил през мобилен телефон, независимо дали искате да ползвате услугата няколко минути или няколко дни. След инсталиране на мобилното приложение Spark – your electric drive на телефона си, потребителите регистрират шофьорска книжка и след потвърждение на данните могат да наемат всеки един от електромобилите на SPARK.

  След ползване на услугата, колата може да бъде оставена в „синя“ или „зелена“ зона, където електромобилите спират безплатно, или в определените в приложението зони извън центъра на София, които включват голяма част от южните и източни квартали на София, като предстои поетапно разширяване към останалите части на града.

  SPARK е съвместен проект на Eldrive, компания специализирана в изграждане и управление на инфраструктура от зарядни станции за електромобили, и литовската компания Ride Share, която предлага аналогична услуга за споделена мобилност с електромобили във Вилнюс, Литва. Съвсем скоро предстои и разширяване на дейността на SPARK и в Букурещ, Румъния.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 21 часа
  Българка става главен говорител на ЕК
  Мина Андреева ще замести Маргаритис Схинас, който беше номиниран за еврокомисар
  преди 23 часа
  преди 1 ден
  ЕК глоби Qualcomm с 242 млн. евро
  От Брюксел смятат, че компанията е злоупотребила, за да подсигури доминиращата си позиция
  преди 1 ден
  Електрически велосипеди тръгват до Витоша
  Вижте локациите, от които могат да бъдат наети