неделя, 20 октомври 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  876 прочитания

  SPARK добавя нови 28 електроавтомобила към автопарка си

  Те ще бъдат в премиум сегмента
  19 юни 2019, 10:25 a+ a- a

  Потребителите на първата услуга за споделена мобилност в България – SPARK, ще имат на разположение още общо 28 електромобила BMW i3 и Hyundai Ioniq. Те са вече налични и постепенно ще бъдат добавяни в приложението. С това увеличение на авотпарка общия брой електромобили в SPARK достига над 200, като различните модели в услугата вече са 8.

  „С добавянето на премиум сегмент в SPARK уверено можем да кажем, че в нашата услуга има електомобили, които покриват всички нужди на потребителите ни. SPARK предлага бърз, лесен и изгоден достъп до голям диапазон от различни модели изцяло електрически автомобили – малък градски електормобил, пълноразмерни хечбеци, кросоувър, товарни и пътнически бусове, а вече и премиум електормобили от висок клас,“ коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на SPARK Bulgaria.

  Плановете на компанията са до края на годината да увеличи електромобилите в услугата до над 300. През 2020 ще продължи разширяването на зоните за заем и освобождаване на SPARK, както и увеличаването на автопарка, като ще бъдат добавяни нови електромобили от различни класове.

  SPARK е услуга от ново поколение, която позволява откриване и наемане на електрически автомобил през мобилен телефон, независимо дали искате да ползвате услугата няколко минути или няколко дни. След инсталиране на мобилното приложение Spark – your electric drive на телефона си, потребителите регистрират шофьорска книжка и след потвърждение на данните могат да наемат всеки един от електромобилите на SPARK.

  След ползване на услугата, колата може да бъде оставена в „синя“ или „зелена“ зона, където електромобилите спират безплатно, или в определените в приложението зони извън центъра на София, които включват голяма част от южните и източни квартали на София, като предстои поетапно разширяване към останалите части на града.

  SPARK е съвместен проект на Eldrive, компания специализирана в изграждане и управление на инфраструктура от зарядни станции за електромобили, и литовската компания Ride Share, която предлага аналогична услуга за споделена мобилност с електромобили във Вилнюс, Литва. Съвсем скоро предстои и разширяване на дейността на SPARK и в Букурещ, Румъния.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  „Тракия Глас България“ разширява производството си в Търговище
  Правят се подобрения по електро- и газопреносната мрежа за по-добро обслужване на индустриалната зона в Търговище
  преди 2 дни
  Кристин Лагард застава начело на Европейската централна банка
  Тя встъпва в 8-годишен мандат от 1 ноември
  преди 2 дни
  Credit Suisse въвежда отрицателни лихви
  Те ще важат за индивидуални и бизнес клиенти с депозити над 2 млн. швейцарски франка
  преди 2 дни
  БНБ пуска в обращение нова банкнота от 50 лева
  Старите издания също ще са валидно разплащатеолно средство
  преди 2 дни
  United Group преговаря за придобиването на Vivacom
  Стойността на сделката е около 1,2 милиарда евро
  преди 2 дни
  Борисов за преговорите на РС Македония и Албания с ЕС: „Нищо не е приключило“
  Премиерът е оптимист за предстоящия европейски доклад по механизма за сътрудничество и проверка