събота, 20 юли 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1461 прочитания

  10 компании влизат в програмата за растеж на Endeavor

  Вижте кои са те и с какво се занимават
  20 юни 2019, 13:31 a+ a- a

  Българският офис на глобалната мрежа Endeavor избра предприемачи от 10 български компании с голям потенциал за растеж за пилотното издание на новата си програма за растеж Dare to Scale. Това е първата от този род програма в България, насочена към бизнеси, които вече са преминали през стартъп фазата и са в началото на по-мащабното разрастване на дейността си.

  Пилотният проект се реализира съвместно с Пощенска банка и с подкрепата на една от най-големите български софтуерни компании Скейл Фокус и на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. 

  Селекцията на предприемачите от десетте компании се реализира от ментори на Endeavor и опитни мениджъри и експерти на Пощенска банка, Скейл Фокус и ИАНМСП.

  Предприемачи от 35 перспективни компании заявиха интерес от включване в програмата. Най-много сред избраниет 10 са представителите на сектор IT и софтуер (5), следвани от продажби на дребно (2), производството на храни (2) и услугите (1). Девет от приетите компании са базирани в София и една – в Пловдив. Висок е процентът на жените сред приетите в програмата предприемачи – 40%. 

  Dare to Scale е 4-месечна програма и ще се проведе от септември до декември 2019 г. През този период предприемачите от десетте компании в програмата ще преминат през специализирани обучения и интерактивни сесии, водени от успешни предприемачи и лидери от мрежата на Endeavor. В обучението са заложени основните области, от които всяка успешна компания има нужда – управление на организацията, маркетинг, продажби, финансово планиране и набиране на капитал. Програмата ще се провежда в София.

  Ето и списък с избраните компаниите и кратко тяхно представяне:

  Dev.bg – Най-голямата IT мрежа в България, която организира 180 събития на година. С изградена голяма общност и силен бранд, компанията улеснява подбора на специалисти чрез платформата Hire Heroes.

  BG Service – IT компания с две основни бизнес звена – разработване на софтуер за други бизнеси и предоставяне на софтуерни услуги на месечен абонамент. 

  Prospecto – Компанията зад сайта Broshura.bg, позволяваща на потребителите да следят най-актуалните оферти и да планират пазаруването си, елиминирайки хартиените брошури.

  Frudada – Висококачествени и здравословни растителни напитки и сладоледи.

  Gaida – Софтуерно решение за агенции за недвижими имоти, което им позволява да обслужват клиентите си по-бързо и по-ефективно.

  FUNKT – Архитектурно студио, фокусирано върху офиси и ресторанти, което предлага и собствена линия мебели.

  More Noir – Съвременен бранд бански костюми, който се цели в средновисокия сегмент от пазара.

  DNH Soft – Компания за разработка на софтуер, фокусирана върху сегментите на онлайн търговията и облачните услуги. 

  Escreo – Компанията произвежда боя, която превръща всяка стена в дъска за писане.

  Cheese the Queen – произвежда здравословни растителни храни като алтернатива на млечните продукти. Първият продукт на компанията е зряло „сирене“ от кашу с пробиотик. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 22 часа
  Българка става главен говорител на ЕК
  Мина Андреева ще замести Маргаритис Схинас, който беше номиниран за еврокомисар
  преди 23 часа
  преди 1 ден
  ЕК глоби Qualcomm с 242 млн. евро
  От Брюксел смятат, че компанията е злоупотребила, за да подсигури доминиращата си позиция
  преди 1 ден
  Електрически велосипеди тръгват до Витоша
  Вижте локациите, от които могат да бъдат наети