събота, 17 август 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  890 прочитания

  Малайзийска компания с интерес да строи втори мост над Дунав

  Eonmetall Group Berhad иска да прави и магистрала между Русе и Велико Търново
  09 август 2019, 16:22 a+ a- a

  Eonmetall Group Berhad е заявила инвеститорски интерес за изграждането на втори мост над р. Дунав при гр. Русе, както и за построяването на автомагистрала между градовете Русе и Велико Търново. Това стана ясно след среща на областния управител на област Русе Галин Григоров с Гох Ченг Нуат, собственик и управител на малайзийската компания.

  Очакванията са проект от такива мащаби, чиято стойност би възлязла на около 2 млрд. лв., да бъде изцяло базиран на принципите на концесията. За целта вече са проведени и разговори с кабинета на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

  Eonmetall Group Berhad имат над 35 годишен опит в изграждането на водещи инфраструктурни проекти в цяла Азия. За разлика от китайските инвеститори те не изискват държавни гаранции, които се акумулират във външния дълг на страната.

  Обсъдена е била и възможността да бъде възстановена дейността на летището в Щръклево, както и изграждането в непосредствена близост до него на най-големия в страната логистичен център.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 24 часа
  преди 1 ден
  Прогнозират скок в предлагането на индустриални площи в Божурище, Нови Хан и Равно поле
  Автомобилната индустрия е една от най-активните в изграждането на производствени и складови площи, сочи анализ на Colliers International
  преди 1 ден
  преди 1 ден