вторник, 21 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2721 прочитания

  Voss Automotive обмисля изграждането на нов завод в Източна Европа

  България има интерес той да бъде отново у нас, съобщи главният секретар на Министерство на икономиката, който е на посещение в Германия
  22 август 2019, 10:57 a+ a- a

  Германският производител на автомобилни компоненти Voss Automotive, който има завод в Баховица, Ловеч, обмисля изграждането на ново предприятие в Източна Европа.Това стана ясно по време на среща на главния секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров с изпълнителния директор на Voss Automotive Стефан Отто.

  Туджаров, който е на работно посещение в Германия, обсъди с Ото възможността новата инвестиция да бъде реализирана отново в България, но с друга локация. Владимир Туджаров подчерта предимствата на страна ни, като изтъкна наличието на благоприятна среда за развитието на бизнеса с автомобилни компоненти у нас, както и оказване на подкрепа от българското правителство.

  Германският концерн Voss Automotive има свои представителства в над 13 страни по света, а от началото на месец май 2019 стартира и производственият процес в завода им в България.

  Отто е споделил своите добри впечатления за бизнес климата в България и информирал, че завода вече е сертифициран от страна на VW груп.

  Туджаров участва в работна среща с ръководството на Индустриално-Търговската камара в гр. Дуисбург, Федерална провинция Северен Рейн Вестфалия. На срещата присъстваха почетният консул на България за Северен Рейн Вестфалия - г-н Йостмайер и представител на Агенцията за инвестиции на Федералната провинция. След проведените срещи бе договорено да бъде организирано посещение на делегация от Федералното министерство на икономиката и бизнес средите в Германия на няколко индустриални зони в България. След запознаване на място с добрите практики на страна ни, немските партньори ще придобият и преки впечатления от инвестиционния климат в България.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  Граничните проверки след Брекзит ще струват на Великобритания 4,7 млрд. паунда
  Правителственият план за внедряването им все още не е изпълнен
  преди 11 часа
  Телерик Академия с нова трейнинг програма за мениджъри в технологичния сектор
  Upskill Team Leadership e първата публична програма, създадена и валидирана от ИТ лидери за тийм лидери в ИТ
  преди 14 часа
  Microsoft обяви Copilot+PC
  От компанията съобщиха, че 2024 ще бъде „годината на компютъра с изкуствен интелект“
  преди 14 часа
  Google инвестира още €1 млрд. в центъра си за данни във Финландия
  Скандинавските страни предлагат по-хладен климат, данъчни облекчения и изобилие от ВЕИ