четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6036 прочитания

    Кипърец изгражда нов квартал в София за над 500 млн. евро

    Като част от проекта „Велосити“ ще бъде изградено начално и средно училище
    02 септември 2019, 10:24 a+ a- a

    Над 500 милиона евро ще бъдат инвестирани във „Велосити“ - нов квартал в предградията на София, в близост до село Волуяк. За реализирането му е предвиден период от около 8 години. Общата площ на проекта е 140 хектара, комбиниращи имоти, собственост на българското дружество „Кадмос“, се отбелязва в прессъобщение. Към момента няколко компании са изявили интерес за участие в проекта, съобщи за медиите Теодорос Аристодему, управител на дружеството.

    Теодорос Аристодему е основател, главен изпълнителен директор и председател на Aristo Developers. Дружеството управлява група от дъщерни компании и е един от най-големите строителни предприемачи на територията на Кипър. Поддържа свои офиси в Кипър, Гърция, Великобритания, Русия, Китай, Дубай и Виетнам, се подчертава в прессъобщението.

    До момента в проекта „Велосити“ са волжени 55 млн. евро. Закупени са 1 388 896 кв. м. земя в границите на гр. София, с излаз на Околовръстен път и Ломско шосе. Главният предприемач на проекта „Велосити“ е фирма „Кадмос“, която предоставя земята и инвестицията за проектирането и построяването на инфраструктурата.

    Като част от проекта „Велосити“ ще бъде изградено начално и средно училище, което ще обучава на български и английски и ще има съответните международни акредитации.

    Къщите ще формират 2/3 от общата жилищна площ в новия квартал. Останалата 1/3 ще бъде заета от малки жилищни блокове. Новият квартал ще има достъп и до централа за термоелектрическа енергия. Инфраструктурата ще бъде проектирана така, че да насърчи хората да използват алтернативни методи за пътуване. Електрически автомобили също ще имат достъп до обществени зареждащи станции в района. Паркове и зелени площи ще бъдат разположение в близост до всяко домакинство. В квартала ще има детски градини, частно училище, здравни заведения, търговски, културен и спортен център, и офис пространства за малки и средни предприятия, се посочва в прессъобщението.

    Теодорос Аристодему е бил председател на Bank of Cyprus и член на Съвета на директорите на Cyprus Telecom Authority. Бил е също така и член на Съвета на директорите на Cyprus Airways. Има над 40-годишния си опит в сферата на недвижимите имоти.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 7 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 12 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 13 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 13 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам