понеделник, 17 февруари 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  816 прочитания

  Над 530 млн. лв. са инвестициите в Икономическа зона София-Божурище

  Близо 1 600 са работните места, заяви министърът на икономиката Емил Караниколов
  12 септември 2019, 15:35 a+ a- a

  Договорените инвестиции до момента в Икономическа зона София – Божурище са за над 530 млн. лв., като обявените от инвеститорите работни места са близо 1 600. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на официалното откриване на дистрибуционен център на датската верига за мебели и обзавеждане JYSK.

  На събитието присъства изпълнителният директор и президент на компанията Ян Бьох, посланикът на Дания в България Н.Пр. Сьорен Якобсен и министър-председателят Бойко Борисов.

  „Локацията, избрана от JYSK за изграждане на дистрибуционен център – Икономическа зона София – Божурище, е една от най-атрактивните зони в страната, предвид стратегическото й местоположение, наличието на квалифицирана работна ръка и инфраструктурата“, изтъкна Караниколов.

  По думите му фактът, че инвеститори от ранга на JYSK избират страната ни за реализацията на своите инвестиционни проекти е доказателство, че предлагаме привлекателна бизнес среда и конкурентни стимули.

  „Инвестиция е свързана с разкриването на 500 работни места по време на строителството, което приключи успешно и около 200 след влизането на обекта в експлоатация, повечето от които вече са факт“, посочи икономическият министър. Той допълни, че кoмпaниятa инвecтиpa 107 милиoнa eвpo в бaзaтa cи в Бългapия.

  Дистрибуционният център на JYSK е осмият логистичен център на компанията в Европа. Той ще обслужва над 200 магазина на компанията в България, Гърция, Сърбия, Румъния и Босна и Херцеговина. Логистичният център разполага с две изцяло автоматизирани кули с дължина 166 метра, ширина 55 метра и височина 42,5 метра. Общата площ на обекта е 95 00 м2, като капацитетът за съхранение на стоки е близо 125 палетоместа.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Великобритания няма да допуска нискоквалифицирани работници от чужбина
  Всички квалифицирани работници ще трябва да съберат достатъчно точки, за да работят в Обединеното кралство, обяви британският вътрешен министър Прити Пател
  преди 3 часа
  САЩ: Няма да споделяме информация с европейските страни, работещи с Huawei
  Франция и Великобритания обявиха, че няма да забранят на китайската компания да участва в изграждането на техните 5G мрежи
  14 февруари 2020, 17:20
  Кофас: непреките щети от коронавируса за България ще са големи
  Епидемията може да струва на Китай 60 млрд. долара
  14 февруари 2020, 13:32
  Обща стачка ще блокира обществения транспорт и институциите в Атина
  Тя ще се състои на 18 февруари и ще засегне и Пирея и Елевсина