четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1733 прочитания

    JYSK откри в Божурище осмата си логистична база в Европа

    Инвестицията е за над 107 млн. евро, а 200 ще са новите работни места
    12 септември 2019, 17:40 a+ a- a

    Датската верига за мебели и стоки за дома JYSK откри логистичната си база Дистрибуционен Център Божурище (ДЦБ), разположен в непосредствена близост до София. Сред официалните гости на събитието бяха Н. Пр. Сьорен Якобсен – посланик на Кралство Дания у нас, Бойко Борисов – министър-председател на Република България, Емил Караниколов – министър на икономиката, както и други представители на националната и местна власт.

    „Това е важен ден за JYSK. Надявам се да бъде важен ден не само и за Божурище, но и за България и икономическото ѝ развитие“, сподели по време на откриването Ян Бьо, президент и изпълнителен директор на JYSK.

    Според JYSK това е най-модерният и автоматизиран логистичен център у нас. В него процесите по складиране, пренасяне и транспортиране се извършват изцяло без човешка намеса. „Дистрибуционният Център в Божурище е построен с най-съвременните технологии и за момента е най-модерният в целия регион. След цялостното му внедряване във функционирането на веригата по снабдяване, ще се усетят множество предимства не само за магазините ни, но най-вече за нашите клиенти, както и за околната среда“, обясни Ян Оливър-Шмидт, логистичен мениджър на ДЦБ JYSK.

    Дистрибуционният Център в Божурище е осмото логистично съоръжение на JYSK в Европа. В момента обслужва и доставя стоки до 80 магазина в България, Гърция и Сърбия. Когато ДЦБ заработи с пълния си капацитет, ще обслужва над 320 магазина JYSK на Балканите, а работните места ще са над 200.

    Откриването на ДЦБ е важна част от стратегията на JYSK да бъде колкото се може по-близо до своите потребители, скъсявайки максимално времето от поръчка до доставка на стоките, включително и за своите онлайн клиенти. ДЦБ носи и значителни екологични предимства – JYSK ще спести годишно над 10 млн. километра от стоки, транспортирани в региона, твърдят от компанията.

    С общата си инвестиция от над 107 млн. евро за изграждането на Дистрибуционния Център Божурище JYSK бе отличена с награда „Инвеститор на годината 2018“. 

    JYSK е международна верига от магазини със скандинавски корени, която предлага всичко за дома. Датската верига е сред най-големите търговци на мебели и декорации за дома в Европа. JYSK отваря средно по повече от два нови магазина всяка седмица. Първият магазин е отворен в Дания на 2 април 1979 г. Днес JYSK има над 2 700 магазина и 25 000 служители в 50 държави. В Германия и Австрия магазините се наричат Dänisches Bettenlager, а в останалата част на света - JYSK.

    В България JYSK стъпва на пазара през 2005 г., като отваря първия си обект в страната в Пловдив. До днес веригата магазини има 29 обекта в 19 български града, с общо над 400 служителя. Логистичният център на JYSK България се намира в държавен индустриален парк в Божурище.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 22 минути
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 3 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 3 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 4 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 4 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 5 часа