понеделник, 14 октомври 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  937 прочитания

  АББ откри новия си завод в Петрич

  Компанията ще отвори над 400 нови работни места
  17 септември 2019, 14:00 a+ a- a

  Шведско-швейцарската индустриална група АББ официално откри петата си производствена база в България, която се намира в Петрич. 

  АББ започна изграждането на новия завод в Петрич през 2018, който е втората голяма инвестиция на компанията в региона. Новата производствената база е с площ от 7 400 кв.м и ще произвежда продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане. В завода ще бъдат открити над 400 нови работни места.

  „Продължавайте да строите, рецесия така се бори – с нови заводи, квалифицирана работна ръка и възнаграждения, които да подхождат на хората, които работят тук“, заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на официалното откриване.

  Той посочи, че вчера също бе открит още един огромен завод за 300 милиона лева, което е ярък знак за развитието на българската икономика. 

  „Вие сте дошли по „Струма“, видели сте десетки багери, валяци, които продължават да доизграждат магистралата до Кресна. Така че Петрич ще стане на един час път от София“, каза още Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.   

  Първата производствена база на АBB в Петрич е построена през 1996 върху обща площ от 5 000 кв. м. Петричкият клон на компанията произвежда продукти за управление ниско напрежение и монтиране върху DIN шина. Клиенти на завода са компании на АBB от Германия и Швейцария.

  АBB разполага и с два завода за продукти ниско и средно напрежение в гр. Раковски, както и производствено звено за продукти високо напрежение в Севлиево. Компанията има и модерна сервизна база за турбокомпресори във Варна, която обслужва клиенти от българското и румънското крайбрежие на Черно море. В София се намира главният офис на компанията, както и развоен център за стъпателни регулатори за трансформатори.

  Към настоящия момент компанията разполага с над 2 800 служители в България.

   

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  11 октомври 2019, 16:02
  Туск: Има лъч надежда за споразумение за Брекзит
  Разговорите продължават, подчерта председателят на Европейския съвет
  11 октомври 2019, 11:34
  Борисов откри нов участък от АМ "Хемус"
  Бъдещето на Северна България е свързано със строителството на автомагистралата и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна, подчерта премиерът
  11 октомври 2019, 10:49
  ЕС предупреди, че"враждебни" държави представляват риск за 5G мрежите
  За най-опасни се смятат държави, които не са членки на ЕС, или субекти, ползващи се с държавна подкрепа. При тях вероятността да атакуват 5G мрежи е най-голяма, се посочва в доклад на ЕС
  11 октомври 2019, 09:57
  Евродепутатите призоваха за по-строги мерки срещу руската дезинформация
  ЕП поиска и законодателство за предотвратяване на хибридните заплахи