понеделник, 14 октомври 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  852 прочитания

  Acronis получи инвестиции в размер на 147 млн. долара от Goldman Sachs

  Компанията планира да разширява инженерните си екипи в Сингапур, България и Аризона
  18 септември 2019, 15:13 a+ a- a

  Инвестицията от Goldman Sachs ще ни помогне в ускоряването на развитието на продукта чрез придобиването на компании и допълнителни ресурси, коментира Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis

  Технологичната компания Acronis, специализирана в киберзащитата, обяви, че е получила инвестиция в размер на 147 милиона долара от Goldman Sachs, които оценяват компанията на над един милиард долара.

  Финансирането ще даде възможност на Acronis да се разраства чрез нови придобивания, да разширява инженерните си екипи в Сингапур, България и Аризона, както и да изгражда допълнителни центрове за данни. Също така, Acronis ще използва капитала за ускоряването на растежа на бизнеса в Северна Америка в партньорството с Acronis SCS - независим доставчик и дистрибутор на софтуер за публичния сектор в Северна Америка.

  Основана в Сингапур през 2003 и учредена в Швейцария през 2008 г., Acronis има повече от 1400 служители в 18 държави. Решенията ѝ иползват 5 милиона потребители и 500 000 предприятия, включително 80% от компаниите на Fortune 1000. Продуктите за киберзащита на Acronis се предлагат от 50 000 партньори и доставчици на услуги в над 150 страни на повече от 30 езика.

  „Развълнувани сме за инвестицията от Goldman Sachs,” каза Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis. “През 2018 г. Acronis постигна 20% ръст на бизнеса, а през 2019 г. е на път да постигне над 30% ръст, като бизнесът, свързан с Аcronis Cyber Cloud нараства с над 100%. Наскоро анонсирахме Acronis Cyber Platform, която дава възможност на трети страни да персонализират, разширяват и интегрират нашите решения за киберзащита за нуждите на своите клиенти и партньори. Инвестицията от Goldman Sachs ще ни помогне в ускоряването на развитието на продукта чрез придобиването на компании и допълнителни ресурси.”

  С полученото финансиране Acronis може да увеличи своите възможности чрез придобиване на нови екипи и технологии за ускоряване на развитието на продуктите на Acronis.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  11 октомври 2019, 16:02
  Туск: Има лъч надежда за споразумение за Брекзит
  Разговорите продължават, подчерта председателят на Европейския съвет
  11 октомври 2019, 11:34
  Борисов откри нов участък от АМ "Хемус"
  Бъдещето на Северна България е свързано със строителството на автомагистралата и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна, подчерта премиерът
  11 октомври 2019, 10:49
  ЕС предупреди, че"враждебни" държави представляват риск за 5G мрежите
  За най-опасни се смятат държави, които не са членки на ЕС, или субекти, ползващи се с държавна подкрепа. При тях вероятността да атакуват 5G мрежи е най-голяма, се посочва в доклад на ЕС
  11 октомври 2019, 09:57
  Евродепутатите призоваха за по-строги мерки срещу руската дезинформация
  ЕП поиска и законодателство за предотвратяване на хибридните заплахи