понеделник, 14 октомври 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  283 прочитания

  Информационен портал ще помага на хората с увреждания да намират работа

  Нов проект ще насърчава лицата с увреждания да започнат работа
  08 октомври 2019, 09:43 a+ a- a

  Национална пациентска организация (НПО) и Българската стопанска камара (БСК) стартират съвместен едногодишен проект, чиято основна цел е да допринесе за повишаването на достъпа до заетост на лица с увреждания. Усилията на НПО и БСК ще са насочени към подобряването на връзката между работодателите и хората с увреждания, като първата стъпка към това е разработването на информационен портал, който да улеснява хората с увреждания да търсят и намират работа, която да съответства на техните възможности, потребности и професионални стремежи.

  Порталът ще предоставя както полезни обучителни ресурси, така и възможности за търсене на работа. В модул на системата работодателите ще могат да публикуват обяви и ще имат възможност да се запознаят с обучително съдържание, насочено към особеностите на различните групи хора с увреждания и начините за по-добра комуникация с тях. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР).

  В рамките на инициативата ще се проведе и информационна кампания за значимостта на трудовата интеграция на хората с увреждания. На форуми в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе ще дискутират локалните възможности за адаптацията на пазара на труда на лица с увреждания.

  В инициативата са ангажирани и 10 социални работници, които ще предоставят посреднически и консултантски услуги. На всяко лице с увреждания ще бъде изготвена индивидуална оценка, на базата на която да се предоставят консултации, свързани с повишаване на квалификацията чрез подкрепа за включване в образователни и професионални курсове за преквалификация, посредничество за стартиране на работа пред работодатели, информиране за подходящи работни места и др. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 34 минути
  Управляващата партия на Качински печели втори мандат в Полша
  Победата на ПиС ще циментира консервативната линия на Полша и ще задълбочи разрива на страната с ЕС, коментират експерти
  преди 1 час
  Шамар за Орбан: Опозицията спечели Будапеща
  Това е първата електорална загуба за унгарския премиер от 2010
  преди 1 час
  Шотландия ще поиска нов референдум за отделяне от Великобритания
  Ново проучване показва 50% подкрепа в полза на отделянето
  преди 2 часа
  Учениците ще могат да програмират роботи в БАН
  Извънкласните занимания включват още антропологични изследвания, химични опити, проекти по механика и холограми, приложение на космически технологии в екологията и др.
  преди 2 часа
  България и Йордания задълбочават сътрудничеството си в областта на туризма
  Двете страни подписаха меморандум за насърчаване на културния, фестивалния, селския, кулинарния и други видове туризъм