неделя, 07 юни 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  846 прочитания

  FlixTrain разширява дейността си в Европа

  Компанията оперира и на българския пазар с марката си FlixBus, предлагаща международен превоз на пътници
  21 октомври 2019, 11:31 a+ a- a

  Компанията доставчик на мобилност FlixMobility се подготвя да пусне в експлоатация влакове под марката FlixTrain в чужбина в началото на 2020 г. В началото на 2020 г. първите влакове FlixTrain ще започнат да се движат в Швеция, като ще бъдат добавени и нови маршрути в Германия. Във Франция правителството провежда тестове на икономическата ефективност на избраните маршрути. Най-голямото предизвикателство в този сектор е осигуряването на достъп до влаковете, особено в кратки срокове.

  FlixMobility е доставчик на мобилност, предлагащ нови алтернативи за удобно, достъпно и екологично пътуване чрез марките си FlixBus и FlixTrain. Компанията е основана през 2013 в Германия. През 2018 г. FlixMobility стартира FlixBus USA, разширявайки дейността си в САЩ. Има 20 офиса в различни градове по света и две централи – в Берлин и Мюнхен. За нея работят 1300 души.
  Бизнес моделът е базиран на сътрудничество с местния малък и среден бизнес. Flix осигурява технологична поддръжка, а местните партньори се грижат за ежедневните операции на автобусите. Управлението на превозните средства е изцяло част от задълженията на партньорите. В някои по-специфични случаи компания влиза директно във връзка с производителите на превозните средства. Последният пример за това е проектът на компания за иновативни автобуси с горивна клетка.
  Компанията се занимава с разработване на технологии, планиране на мрежата, контрол на операциите, маркетинг и продажби, управление на качеството и непрекъснато разширяване на продукта

  Две години след стартирането в Германия на първите международни влакове FlixTrain, предстои пускането им и в Швеция. Зелените влакове ще започнат да се движат по маршрутите Стокхолм – Малмьо и Стокхолм – Гьотеборг през първото полугодие на 2020 г. 

  Железопътният транспорт във Франция ще бъде либерализиран през 2021 г. FlixTrain ще направи оценка на възможностите на френския пазар през 2020 г., когато е срокът за подаване на заявления.

  В допълнение на процеса на сериозна експанзия на FlixTrain в международен план се засилва и разрастването на зелените влакове и у дома, в Германия. След като стартира линиите Берлин – Щутгарт (през Франкфурт) и Хамбург – Кьолн през 2018 г., FlixTrain добави към мрежата си през 2019 г. зелени влакове и по маршрута Берлин – Кьолн. От 15 декември ще бъдат добавени нови седем града (сред които Аахен, Лайпциг, Хале (Заале) и Ерфурт) към маршрута Берлин – Кьолн или Берлин – Щутгарт. През пролетта на 2020 г. FlixTrain ще стартира линията Берлин – Хамбург.

  В Германия FlixTrain оперира с преустроени влакове на Deutsche Bahn. Влаковете за бъдещата експанзия в Германия и чужбина ще бъдат комбинация от изцяло преустроени и изцяло нови влакове. Доставчикът на мобилни услуги вече започна преговори с някои производители на влакове. Целта на FlixTrain е всички влакове да бъдат задвижвани със 100% възобновяема енергия подобно на целия състав, който се движи понастоящем в Герамания.

  FlixMobility присъства на пазара и у нас, където предлага автобусен транспорт до Румъния, Унгария, Австрия, Германия, Хърватия и Словения, но няма офис. За компанията в България работят специалисти в сферата на продажби, маркетинг и бизнес развитие. Отварянето на офис в страната зависи от това как ще нарастне локалния бизнес на FlixMobility. От компанията изразиха надежда за разширяване и бъдещо отваряне на офис на територията на страната.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Съдът потвърди избора на концесионер на летище София
  Консорциум „Соф кънект“ с летищен оператор „Мюнхен“ остава концесионер
  преди 1 ден
  Спад на безработицата в САЩ през май
  Икономиката е добавила 2,5 млн. работни места за месец
  преди 1 ден
  Външните граници на ЕС остават затворени поне до 1 юли
  Повечето държави в ЕС ще премахнат проверките по вътрешните граници до 15 юни, а останалите - до края на месеца
  преди 1 ден
  Проверяваме за фишове за нарушения по пътя електронно
  Агенцията за електронно управление с 2 нови услуги
  преди 1 ден
  СЗО: Пандемията от Covid-19 продължава да се разраства
  Втора вълна на заболяването не е неизбежна, заяви говорител на организацията