събота, 16 ноември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  491 прочитания

  FlixTrain разширява дейността си в Европа

  Компанията оперира и на българския пазар с марката си FlixBus, предлагаща международен превоз на пътници
  21 октомври 2019, 11:31 a+ a- a

  Компанията доставчик на мобилност FlixMobility се подготвя да пусне в експлоатация влакове под марката FlixTrain в чужбина в началото на 2020 г. В началото на 2020 г. първите влакове FlixTrain ще започнат да се движат в Швеция, като ще бъдат добавени и нови маршрути в Германия. Във Франция правителството провежда тестове на икономическата ефективност на избраните маршрути. Най-голямото предизвикателство в този сектор е осигуряването на достъп до влаковете, особено в кратки срокове.

  FlixMobility е доставчик на мобилност, предлагащ нови алтернативи за удобно, достъпно и екологично пътуване чрез марките си FlixBus и FlixTrain. Компанията е основана през 2013 в Германия. През 2018 г. FlixMobility стартира FlixBus USA, разширявайки дейността си в САЩ. Има 20 офиса в различни градове по света и две централи – в Берлин и Мюнхен. За нея работят 1300 души.
  Бизнес моделът е базиран на сътрудничество с местния малък и среден бизнес. Flix осигурява технологична поддръжка, а местните партньори се грижат за ежедневните операции на автобусите. Управлението на превозните средства е изцяло част от задълженията на партньорите. В някои по-специфични случаи компания влиза директно във връзка с производителите на превозните средства. Последният пример за това е проектът на компания за иновативни автобуси с горивна клетка.
  Компанията се занимава с разработване на технологии, планиране на мрежата, контрол на операциите, маркетинг и продажби, управление на качеството и непрекъснато разширяване на продукта

  Две години след стартирането в Германия на първите международни влакове FlixTrain, предстои пускането им и в Швеция. Зелените влакове ще започнат да се движат по маршрутите Стокхолм – Малмьо и Стокхолм – Гьотеборг през първото полугодие на 2020 г. 

  Железопътният транспорт във Франция ще бъде либерализиран през 2021 г. FlixTrain ще направи оценка на възможностите на френския пазар през 2020 г., когато е срокът за подаване на заявления.

  В допълнение на процеса на сериозна експанзия на FlixTrain в международен план се засилва и разрастването на зелените влакове и у дома, в Германия. След като стартира линиите Берлин – Щутгарт (през Франкфурт) и Хамбург – Кьолн през 2018 г., FlixTrain добави към мрежата си през 2019 г. зелени влакове и по маршрута Берлин – Кьолн. От 15 декември ще бъдат добавени нови седем града (сред които Аахен, Лайпциг, Хале (Заале) и Ерфурт) към маршрута Берлин – Кьолн или Берлин – Щутгарт. През пролетта на 2020 г. FlixTrain ще стартира линията Берлин – Хамбург.

  В Германия FlixTrain оперира с преустроени влакове на Deutsche Bahn. Влаковете за бъдещата експанзия в Германия и чужбина ще бъдат комбинация от изцяло преустроени и изцяло нови влакове. Доставчикът на мобилни услуги вече започна преговори с някои производители на влакове. Целта на FlixTrain е всички влакове да бъдат задвижвани със 100% възобновяема енергия подобно на целия състав, който се движи понастоящем в Герамания.

  FlixMobility присъства на пазара и у нас, където предлага автобусен транспорт до Румъния, Унгария, Австрия, Германия, Хърватия и Словения, но няма офис. За компанията в България работят специалисти в сферата на продажби, маркетинг и бизнес развитие. Отварянето на офис в страната зависи от това как ще нарастне локалния бизнес на FlixMobility. От компанията изразиха надежда за разширяване и бъдещо отваряне на офис на територията на страната.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 12 часа
  ЕС не се справя с антимикробната резистенстност
  Според Европейската сметна палата има известен напредък, но годишно от нелечими бактерии в ЕС умират 33 000 души, а икономическата цена е €1,5 млрд.
  преди 14 часа
  Хонконг изпадна в рецесия
  Това се случва за първи път от 10 години насам
  преди 14 часа
  15 държави поискаха търговски компенсации заради Брекзит
  Държави от различни точки по света са притеснени за своя износ за ЕС
  преди 15 часа
  Предложението за болничните ще бъде ревизирано
  Първият ден ще се плаща на родителите, които гледат болни деца, и при трудови злополуки
  преди 16 часа
  Amazon оспорва сделката на Пентагона с Microsoft
  Тя е на стойност близо 10 милиарда щатски долара
  преди 19 часа
  Очаква се най-много българи да подадат докуметни за уседналост във Великобритания
  Над 600 000 европейци са кандидатствали само през октомври