петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1571 прочитания

    FlixTrain разширява дейността си в Европа

    Компанията оперира и на българския пазар с марката си FlixBus, предлагаща международен превоз на пътници
    21 октомври 2019, 11:31 a+ a- a

    Компанията доставчик на мобилност FlixMobility се подготвя да пусне в експлоатация влакове под марката FlixTrain в чужбина в началото на 2020 г. В началото на 2020 г. първите влакове FlixTrain ще започнат да се движат в Швеция, като ще бъдат добавени и нови маршрути в Германия. Във Франция правителството провежда тестове на икономическата ефективност на избраните маршрути. Най-голямото предизвикателство в този сектор е осигуряването на достъп до влаковете, особено в кратки срокове.

    FlixMobility е доставчик на мобилност, предлагащ нови алтернативи за удобно, достъпно и екологично пътуване чрез марките си FlixBus и FlixTrain. Компанията е основана през 2013 в Германия. През 2018 г. FlixMobility стартира FlixBus USA, разширявайки дейността си в САЩ. Има 20 офиса в различни градове по света и две централи – в Берлин и Мюнхен. За нея работят 1300 души.
    Бизнес моделът е базиран на сътрудничество с местния малък и среден бизнес. Flix осигурява технологична поддръжка, а местните партньори се грижат за ежедневните операции на автобусите. Управлението на превозните средства е изцяло част от задълженията на партньорите. В някои по-специфични случаи компания влиза директно във връзка с производителите на превозните средства. Последният пример за това е проектът на компания за иновативни автобуси с горивна клетка.
    Компанията се занимава с разработване на технологии, планиране на мрежата, контрол на операциите, маркетинг и продажби, управление на качеството и непрекъснато разширяване на продукта

    Две години след стартирането в Германия на първите международни влакове FlixTrain, предстои пускането им и в Швеция. Зелените влакове ще започнат да се движат по маршрутите Стокхолм – Малмьо и Стокхолм – Гьотеборг през първото полугодие на 2020 г. 

    Железопътният транспорт във Франция ще бъде либерализиран през 2021 г. FlixTrain ще направи оценка на възможностите на френския пазар през 2020 г., когато е срокът за подаване на заявления.

    В допълнение на процеса на сериозна експанзия на FlixTrain в международен план се засилва и разрастването на зелените влакове и у дома, в Германия. След като стартира линиите Берлин – Щутгарт (през Франкфурт) и Хамбург – Кьолн през 2018 г., FlixTrain добави към мрежата си през 2019 г. зелени влакове и по маршрута Берлин – Кьолн. От 15 декември ще бъдат добавени нови седем града (сред които Аахен, Лайпциг, Хале (Заале) и Ерфурт) към маршрута Берлин – Кьолн или Берлин – Щутгарт. През пролетта на 2020 г. FlixTrain ще стартира линията Берлин – Хамбург.

    В Германия FlixTrain оперира с преустроени влакове на Deutsche Bahn. Влаковете за бъдещата експанзия в Германия и чужбина ще бъдат комбинация от изцяло преустроени и изцяло нови влакове. Доставчикът на мобилни услуги вече започна преговори с някои производители на влакове. Целта на FlixTrain е всички влакове да бъдат задвижвани със 100% възобновяема енергия подобно на целия състав, който се движи понастоящем в Герамания.

    FlixMobility присъства на пазара и у нас, където предлага автобусен транспорт до Румъния, Унгария, Австрия, Германия, Хърватия и Словения, но няма офис. За компанията в България работят специалисти в сферата на продажби, маркетинг и бизнес развитие. Отварянето на офис в страната зависи от това как ще нарастне локалния бизнес на FlixMobility. От компанията изразиха надежда за разширяване и бъдещо отваряне на офис на територията на страната.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 3 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 3 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 3 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 5 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години