сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2577 прочитания

    Българската Botron Software в Deloitte Technology Fast 50

    Близо ¾ от компаниите в тазгодишната класация са дебютанти
    22 октомври 2019, 11:56 a+ a- a

    Deloitte Technology Fast 50 е програма, която открива и създава профили на бързо растящите технологични компании в Централна Европа. Тази година програмата публикува своята 20-а класация на 50-те най-бързо развиващи се технологични компании в региона, без значение дали те са в частния или публичния сектор.

    Победителите в тазгодишното издание се определят на база ръст на приходите им през последните 4 години (периода от 2015 до 2018). Компаниите трябва да имат оперативни приходи в размер на минимум €50 000 в годините 2015-2017 и минимум €100 000 оперативни приходи за 2018. В класацията влизат компании от секторите: комуникации, технологии за околната среда, финтех, хардуер, грижа за здравето и наука за живота, медия и забавления, софтуер.

    В тазгодишната класация почти ¾ от компаниите (74%) присъстват за първи път. Това показва огромната скорост, с която бизнесите с най-добри идеи и решения се развиват. Любопитно е също така откъде идват компаниите както географски, така и като сектор от индустрията.

    31 софтуерни компании представляват 62% от класацията – мнозинството динамични млади умове явно вярват, че светът ще продължи да бъде управляван от софтуер. От тях 19 са от Чехия и 11 от Полша. Това показва че двата основни източника на влияние в тази сфера са във възход, казва Агньешка Желинска, лидер на програмата Fast 50.

    Топ 10 на тазгодишната класация включва компании от Словакия (2 бр.), Хърватия, Унгария и Естония. Най-големият печеливш Voltas IT идва от Литва и отбелязва впечатляващите 5734% ръст на годишна база. 

    Тази година в Deloitte Technology Fast 50 има и една българска компания. Това е Botron Software, която отбелязва 503% ръст на годишна база. Компанията се занимава с разработване на корпоративни добавки (add-ons) за Jira, като в същото време управлява собствени проекти и си сътрудничи с други организации. Botron е водещ партньор (Platimun Solution Partner) на Atlassian Corporation. Софтуерът на компанията помага на някои от най-комплексните организации да измерват, подобряват и ускоряват своята работа с продуктите на Atlassian.

    Експертизата на компанията покрива Jira Automation, Jira Administration и Visualization, както и пълния пакет корпоративни услуги, предлагани от Atlassian – сливания, миграции и обединения. Продуктите и решенията на Botron се използват от над 3000 компании по целия свят и от повече от половината компании във Fortune 100.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 минути
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 2 часа
    преди 5 часа
    преди 6 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 8 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 23 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места