събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1753 прочитания

    BTL Industries изгражда нова производствена база в Пловдив

    Тя ще бъде разположена в централната част на града и в нея ще работят над 500 служители
    04 ноември 2019, 09:42 a+ a- a

    BTL Industries, световен производител на високотехнологично медицинско оборудване, обяви решението си за изграждане на нова производствена база в Пловдив. Изцяло нова фабрика със складове и административни сгради ще бъде построена в отговор на нарастващата нужда от разширяване на дейността на компанията в България.

    Новата база ще бъде разположена в централната част на град Пловдив и ще заема над 20 000 кв. м. етажна площ. Плановете са производственото съоръжение, в което ще работят над 500 служители, да бъде завършено до 2021 г. Общите очаквания са инвестицията да допринесе цялостно за икономическото развитие на региона.

    BTL Industries е сред лидерите в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура в глобален мащаб. Компанията се развива успешно от 20 години на българския пазар. Производствената ѝ база се намира в Пловдив, разполага и с R&D център. Общият брой на служителите е над 300. Компанията произвежда високотехнологична медицинска апаратура в 3 основни направления – физиотерапия, кардиология и естетична медицина, като продуктите ѝ се предлагат в повече от 120 страни на 6 континента. Апаратите, произведени от BTL Industries, са отличени с редица награди за иновативност, дизайн и принос в развитието на медицината в световен мащаб.

    „BTL Industries расте бързо и постига впечатляващи резултати на международния пазар. Компанията вижда огромен потенциал в България, благодарение на благоприятните бизнес условия и скоростта, с която местната икономика се развива. По-специално през последните 20 години успяхме да изградим изключително добре работеща организация и силен екип от истински професионалисти, и най-вече страхотни хора. Това е, което ни мотивира да продължаваме да инвестираме и разширяваме бизнеса си в България“, заяви Георги Петков, изпълнителен директор на BTL Industries България.

    „Пловдив се утвърди като индустриална столица на България и като притегателен център за вътрешна миграция. Градът е лидер по най-ниска безработица и успява да задържи жителите си, като им осигурява работа и добър начин на живот. Предстоящото изграждане на нова производствена база на BTL Industries е показателно за високотехнологичните инвестиции в региона“, каза Лъчезар Борисов, зам.-министър на икономиката.

    „BTL Industries е от дълги години в Пловдив и расте заедно с града ни. Изграждането на нова производствена база е важна стъпка за компанията и сме щастливи, че това ще допринесе за развитието на региона“, коментира Иван Тотев, кмет на Община Пловдив.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 10 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 10 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 11 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 13 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години