петък, 20 май 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4638 прочитания

  Hitachi Solutions откри IT център в София

  В следващите 2 години компанията ще наеме 50 специалисти
  06 ноември 2019, 09:13 a+ a- a

  Hitachi Solutions Europe разшири дейността си и отвори IT център в България. Основната стратегия на центъра е да се наемат хора с опит в сферата на Microsoft приложения и технологии, както и основаване на студентската програма на Hitachi Solutions, чрез която всяка година да се наемат и обучат млади специалисти. 

  Hitachi Solutions е част от групата Hitachi, която е работодател на повече от 400 000 души по цял свят. Hitachi Solutions е глобална консултантска компания с близо 3000 професионалисти. Основен фокус е използването и внедряването на достъпни и удобни за потребителите бизнес приложения, базирани на Microsoft cloud и като един от най-големите Dynamics партньори, компанията е водеща във въвеждането на клиенти в модерния свят.

  Центърът заработи успешно през септември с първите си служители, базирани в София, като към момента фирмата е работодател на общо 10 българи. Плановете са в следващите 2 години в центъра да има най-малко 50 служители, а дългосрочният план е доста по-амбициозен, обясняват от компанията.

  Hitachi Solutions продължава да интервюира кандидати с опит в Microsoft приложенията които внедрява, но поради спецификата на тези бизнес решения и глобален недостиг на специалисти процесът е по-бавен. 


  Hitachi Solutions планира дългосрочна инвестиция в развитието на талант в България, като на първо време ще предлага различни обучителни програми за студенти, също така спонсорира Софийския университет „Свети Климент Охридски“ с техника и средства, за да подкрепи и мотивира студентите да завършат успешно образованието си.

  Hitachi Solutions Europe се разраства изключително бързо, като към момента има над 800 служители и офиси във Великобритания, Германия, Франция и Португалия.

  Основните позиции за които се търсят хора, са софтуерни консултанти и инженери с опит в имплементирането на Microsoft Dynamics ERP, CRM и PowerBИ, както и студенти, завършващи компютърни науки, търсещи постоянна работа и дългосрочна кариера. Освен консултанти, базирани в София, фирмата планира да развие и екипи, чрез които ще се централизира извършването на вътрешно-финансови и маркетинг процеси, за което ще се търсят допълнително хора.

  От Hitachi Solutions уточняват, че в дългосрочен план ще подкрепят и работят с университети от по-малки градове, където възможностите за работа са по-ограничени, като вече се провеждат разговори по планирането на тази инициатива.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  DHL Freight отваря нова логистична база в София
  Ще бъдат открити 100 нови работи места
  преди 15 часа
  Основаната от българин Leanplum е придобита от CleverTap
  Офисът в София става вторият най-голям развоен център в новата компания, броят на служителите в България ще се увеличи с 20% до края на годината.
  преди 20 часа
  ЕК с план за 300 млрд. евро за намаляване на енергийната си зависимост от Русия
  С REPowerEU Брюксел предлага диверсификация на енергийните доставки, по-бързо въвеждане на възобновяеми енергийни източници и пестене на енергия
  преди 21 часа
  Лорер: Японски автомобилен концерн изгражда развоен център у нас, наема 50 инженери
  Швейцарска компания вдига завода за микрооптика в Първомай за 85 млн. лв и открива над 100 работни места, обяви министърът
  преди 22 часа