събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6214 прочитания

    Hitachi Solutions откри IT център в София

    В следващите 2 години компанията ще наеме 50 специалисти
    06 ноември 2019, 09:13 a+ a- a

    Hitachi Solutions Europe разшири дейността си и отвори IT център в България. Основната стратегия на центъра е да се наемат хора с опит в сферата на Microsoft приложения и технологии, както и основаване на студентската програма на Hitachi Solutions, чрез която всяка година да се наемат и обучат млади специалисти. 

    Hitachi Solutions е част от групата Hitachi, която е работодател на повече от 400 000 души по цял свят. Hitachi Solutions е глобална консултантска компания с близо 3000 професионалисти. Основен фокус е използването и внедряването на достъпни и удобни за потребителите бизнес приложения, базирани на Microsoft cloud и като един от най-големите Dynamics партньори, компанията е водеща във въвеждането на клиенти в модерния свят.

    Центърът заработи успешно през септември с първите си служители, базирани в София, като към момента фирмата е работодател на общо 10 българи. Плановете са в следващите 2 години в центъра да има най-малко 50 служители, а дългосрочният план е доста по-амбициозен, обясняват от компанията.

    Hitachi Solutions продължава да интервюира кандидати с опит в Microsoft приложенията които внедрява, но поради спецификата на тези бизнес решения и глобален недостиг на специалисти процесът е по-бавен. 


    Hitachi Solutions планира дългосрочна инвестиция в развитието на талант в България, като на първо време ще предлага различни обучителни програми за студенти, също така спонсорира Софийския университет „Свети Климент Охридски“ с техника и средства, за да подкрепи и мотивира студентите да завършат успешно образованието си.

    Hitachi Solutions Europe се разраства изключително бързо, като към момента има над 800 служители и офиси във Великобритания, Германия, Франция и Португалия.

    Основните позиции за които се търсят хора, са софтуерни консултанти и инженери с опит в имплементирането на Microsoft Dynamics ERP, CRM и PowerBИ, както и студенти, завършващи компютърни науки, търсещи постоянна работа и дългосрочна кариера. Освен консултанти, базирани в София, фирмата планира да развие и екипи, чрез които ще се централизира извършването на вътрешно-финансови и маркетинг процеси, за което ще се търсят допълнително хора.

    От Hitachi Solutions уточняват, че в дългосрочен план ще подкрепят и работят с университети от по-малки градове, където възможностите за работа са по-ограничени, като вече се провеждат разговори по планирането на тази инициатива.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство