петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3341 прочитания

    Fourth се обединява с HotSchedules

    Комбинираният пакет технологични решения за управление на хотели и ресторанти вече обслужва клиенти от 120 000 обекта по целия свят
    18 ноември 2019, 12:19 a+ a- a

    Fourth, доставчик на интегрирана платформа за управление на работната сила и контрол на оперативните разходи в хотелиерството, и HotSchedules, доставчик на решения за управление на работната сила и инвентара в ресторантьорството, обявиха през юли 2019 година, че са сключили споразумение за сливане на дейностите си. Решението им бе подкрепено от инвестиционните компании Marlin Equity Partners и Insight Partners. 

    Новосъздадената компания запазва името Fourth. Тя представлява най-големият и единствен доставчик на цялостни решения за управление в ресторантьорството и хотелиерството по целия свят за клиенти от всякаква величина – от единични обекти и франчайз вериги до глобални вериги от ресторанти и хотели, съобщават от компанията. 

    Комбинираният пакет с решения по модела „софтуер като услуга“ (Software-as-a-Service – SaaS) включва планиране, работно време и присъствие, проследяване на кандидати, обучение, доставка на инвентар и управление на човешки ресурси, бонуси и възнаграждения. Той вече обслужва клиенти от 120 000 обекта по целия свят и се поддържа от екипи в офиси в САЩ, Великобритания, България, Китай, Австралия и Обединените арабски емирства (ОАЕ). 

    Ребрандирането ясно показва намерението на компанията да консолидира всички решения върху платформата Fourth и впоследствие да промени името на холдинговата компания на Fourth Enterprises.

    „Сливането на Fourth и HotSchedules създава огромни възможности за растеж и иновации“, сподели Бен Худ, съосновател и главен изпълнителен директор на Fourth и главен изпълнителен директор на новосъздадената компания. „Радваме се да обединим сили с компания, която има толкова сходни виждания за нашите мисия, ценности, история и култура и която е изцяло отдадена на успеха на клиентите. След толкова години начело на Fourth за мен това е едно мечтано партньорство“. 

    Бен Худ, съосновател и главен изпълнителен директор на Fourth и главен изпълнителен директор на новосъздадената компания, и Дейвид Канту, съосновател и главен директор Клиенти в HotSchedules

    „Сливането с Fourth ще ни позволи да ускорим иновациите“, сподели Дейвид Канту, съосновател и главен директор Клиенти в HotSchedules. „Като обединим усилията и професионализма на двата най-големи доставчика на услуги в ресторантьорството и хотелиерството, ще гарантираме на клиентите си решенията, необходими, за да се справят със сложни бизнес проблеми и да поддържат конкурентоспособността си. Очакваме с нетърпение да разберем какво ще ни донесе бъдещето и съвместно да покриваме нуждите на индустрията“. 

    „Радваме се, че с Insight Partners ще спомогнем за обединяването на тези водещи в индустрията компании“, отбеляза Дъг Бейърд, главен директор на Marlin Equity Partners. „Общата ни инвестиция демонстрира интереса ни към пазара на решения за управление в областта на хотелиерството, както и към високото качество на услугите, които тези компании предлагат на своите клиенти“. 

    Георги Христов, ръководител отдел „Разработване на софтуер“

    „От технологична гледна точка сливането представлява обединяване на имплементации на Java, .NET, Node.js, React, Amazon Web Services (AWS), Azure Cloud Services и много други, за да можем да предоставим на нашите клиенти все по-сложни и всеобхватни решения на важните за тях бизнес проблеми, в реално време и лесни за използване. За технологичния хъб в София това сливане означава много и дава възможности за растеж както на вече назначените около 130 специалисти, така и на бъдещите служители“, сподели Георги Христов, ръководител на отдел „Разработване на софтуер“.

    И HotSchedules, и Fourth са основани през 1999 г. и започват развитието си със сходни визии. Бен Худ, съосновател и главен изпълнителен директор на Fourth, остава главен изпълнителен директор на новосъздадената компания. Част от ръководния ѝ екип ще са също Дейвид Канту, съосновател и главен директор Клиенти в HotSchedules, Саймън Бока, главен директор Развитие, Мат Леоне, главен директор Операции и Кристиан Бертелсен, главен технологичен директор.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 24 минути
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 час
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 17 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 18 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 18 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство