четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1385 прочитания

    Acronis придоби 5nine

    Като част от споразумението 5nine ще стане изцяло дъщерно дружество на Acronis
    11 декември 2019, 09:40 a+ a- a

    Технологичната компания Acronis, специализирана в киберзащитата, обяви придобиването на 5nine - глобален доставчик на решения за управление и сигурност на облака на Microsoft Hyper-V и Azure. Като част от споразумението, 5nine ще стане изцяло дъщерно дружество на Acronis.

    Acronis ще интегрира технологията на 5nine в Acronis Cyber Platform, като ще предостави нови услуги чрез портала на Acronis Cyber Cloud Solutions. Решенията на 5nine ще позволят на доставчиците на управлявани услуги и ИТ организациите да започнат нов бизнес и да управляват нуждите на своите клиенти.

    „Комбинирайки се с Acronis, ние ще можем да ускорим иновациите на продуктите, да разширим канала си за дистрибуция и да използваме нашата технология, за да отговорим на изискванията на клиентите“, каза Карин Армър, главен изпълнителен директор на 5nine. „Със знанията, натрупани от почти десетилетия опит в управлението и защитата на виртуални машини на Microsoft, от името на нашите клиенти, ние сме сигурни, че това придобиване ще ускори възприемането на облака и ще предостави сигурно и надеждно внедряване на облачната инфраструктура по цял свят.“

    “Добавяйки решенията на 5nine към нашето портфолио от продукти и услуги за киберзащита, ние даваме на нашите партньори и клиенти лесен начин да приемат хибридната облачна платформа на Microsoft. С помощта на комбинирано решение, организациите ще могат да мигрират всички или избирани натоварвания към облака и след това да управляват, както локални, така и облачни виртуални машини с един интерфейс. Предвиждаме да комбинираме функционалността на двете решения, което да доведе до по-добър мониторинг от страна на ИТ администраторите, управление и осигуряване на киберзащита за всички натоварвания, независимо от местоположението им.“ каза Сергей Белоусов, основател и главен изпълнителен директор на Аcronis.

    Acronis планира да инвестира и развива всепризнатите Cloud Management, Cloud Migration и Security Platform на 5nine. И двете компании имат богат опит и достигат до екосистемата на Microsoft и като Microsoft Gold сертифицирани партньори, те планират да продължат да правят иновации.

    С двойно седалище в Швейцария и Сингапур, Acronis е глобална организация с офиси по цял свят и клиенти и партньори в над 150 страни. През юли 2019 компанията стартира дейност в София чрез придобиването на T-Soft. Към момента екипът в България наброява 200 души, като плановете са до края на 2020 да достигне 300. 
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 27 минути
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 5 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 6 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 7 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 23 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 23 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.