четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1314 прочитания

    „България Ер“ подписа кодшеър партньорство с Qatar Airways

    Билети вече се продават, а първите полети по партньорството започват от 2 март
    24 февруари 2020, 15:59 a+ a- a

    Националният превозвач „България Ер“ подписа споразумение за кодшеър партньорство с авиокомпания Qatar Airways, която е определена за най-добрия авиопревозвач в света за 2019 година на престижните Световни авиационни награди. То ще осигури на клиентите на „България Ер“ бърза и удобна връзка до всички пет континента по дестинациите на Катарската авиокомпания. От 17 февруари 2020 година, всеки може да закупи своя билет, а първите полети по партньорството започват от 2 март.

    Голямо е преимуществото и за пътуващите от черноморските градове Варна и Бургас. В рамките на споразумението те вече ще имат възможност с един самолетен билет и прекачване в София и Доха да се възползват от разнообразната мрежа от дестинации на Qatar Airways. 

    „Сътрудничеството ни с „България Ер“ е част от серията партньорства, които обявихме скоро с авиокомпании от цял свят, демонстрирайки ангажимента ни да работим заедно с колеги от други превозвачи, за да предоставим на пътниците неразривна свързаност и ненадмината услуга“, заяви Негово Превъзходителство г-н Акбар ал Бейкър, главен изпълнителен директор на Qatar Airways Group.

    „За „България Ер“ е голямо удоволствие, че добавя към мрежата си от партньори Qatar Airways, която безспорно е една от най-уважаваните и престижни авиокомпании в света. Радостни сме, че точно те ни припознаха като партньор и по този начин пътниците ни ще могат да пътуват бързо и удобно до всички 160 дестинации на Катарската авиокомпания. Това сътрудничество е само част от дългосрочната ни стратегия за развитие и сме щастливи да посрещнем на борда на самолетите си пътниците на Qatar Airways“, коментира и Христо Тодоров, изпълнителен директор на „България Ер“. 

    Партньорството с Qatar Airways е и поредната стъпка към обогатяване на портфолиото от дестинации на българския национален превозвач. Само от началото на 2020 година „България Ер“ обяви две нови директни въздушни линии до Санкт Петербург и Валенсия. През изминалата 2019 година чрез партньорства с Air Baltic и Condor пътниците на авиокомпанията вече могат да стигнат както до сърцето на Балтика (Рига, Вилнюс и Талин), така и до екзотичните кътчета Пунта Кана и Канкун.

    За първи път Qatar Airways стъпва на българския пазар на 22 септември 2011 г., когато стартира четири пъти седмично полети от и до София. През годините, поради силното търсене на пътниците, честотата нараства до 14 полета седмично. 

    В момента Qatar Airways управлява флот от над 250 самолета чрез своя хъб - международното летище Хамад (HIA), до повече от 170 дестинации по целия свят. До края на 2020 година авиокомпанията ще добави редица нови дестинации към разрастващата се мрежа сред които Осака (Япония), Санторини (Гърция), Дубровник (Хърватия), Алмати и Нур-солтан (Казахстан), Акра (Гана), Себу (Филипините), Лион (Франция), Трабзон (Турция); Сием Реап (Камбоджа) и Луанда (Ангола).

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 минути
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 29 минути
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 57 минути
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 2 часа
    преди 2 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС
    преди 2 часа
    В България има все по-голям интерес към използване на AI в счетоводството
    Счетоводителите се сблъскват със значително увеличаване на документооборота, което изисква по-ефективни методи за обработка и анализ на данните