петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1719 прочитания

    Evrotrust осигурява безплатни е-подписи за граждани и малкия бизнес до 13 май

    Българската компания обмисля сходна инициатива за целия Европейски съюз
    15 април 2020, 11:08 a+ a- a

    Българската компания Evrotrust Technologies, осигуряваща технология и мобилно приложение за е-идентификация, е-подпис и препоръчана е-поща изцяло по дигитален път, ще предоставя безплатно електронни подписи на българските граждани и малкия и средния бизнес по време на извънредното положение до 13 май включително, съобщиха от компанията. 

    Още през март Evrotrust стана част от инициативата на Държавна агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ), предоставяща възможност на гражданите и бизнеса да заявяват административни услуги от държавата електронно чрез единния портал egov.bg, като подписват безплатно заявленията си с мобилния квалифициран е-подпис на компанията за периода на извънредното положение. 

    Целта на новата кампания на Evrotrust сега е да надгради тези усилия и да подкрепи допълнително потребителите и бизнеса в адаптирането им към новата среда, която изисква максимална мобилизация по отношение на дигитализацията на процесите и услугите, за да не се стига до спиране на бизнеса и блокиране предоставянето на услуги. По този начин Evrotrust изразява и солидарността си с усилията на цялото общество да се справи в условията на епидемията от коронавирус (COVID-19), уточняват от компанията. 

    „Никога досега услугите, които предоставяме, не са били по-търсени и желани. Никога не сме имали толкова огромен брой заявки за регистрация и интеграция на мобилното ни приложения за толкова кратко време. В Evrotrust сме подложени на безпрецедентно силно търсене от страна на фирми и граждани, а вече и на държавата, което ясно показва, че мнозинството от компаниите, държавните институции и активната част от обществото правят всичко възможно бизнесът и социалният живот да не спират. За изминалия месец имаме над 400% ръст на регистрациите и броя сваляния на мобилното ни приложение, както и десетократно увеличение на е-подписите през апликацията ни. Полагаме максимални усилия, за да отговорим на очакванията и да обслужим всички нови заявки,“ коментира проф. Георги Димитров, член на съвета на директорите на Evrotrust. 

    Електронният подпис на Evrotrust е напълно законен и равностоен на собственоръчно поставен подпис на хартия. Приложението отговаря на всички изисквания и стандарти за информационна сигурност. Evrotrust използва автоматизирано разпознаване чрез технология за 3D биометрия на лицето през камерата на телефона и чрез документа за самоличност. Мобилното приложение на Evrotrust може да бъде свалено безплатно от Google Play или App Store на всяко смарт устройство - телефон или таблет с операционна система iOS и Android. 

    „Впечатлени сме от бързината, с която се разви дигитализацията в условията на епидемията от коронавирус. Коронакризата доведе до силен тласък на дигиталната трансформация на бизнеса, държавата и отношенията между хората и това е един от малкото позитивни моменти в настоящата обстановка. Наблюдаваме тази тенденция във всички сектори. В този предизвикателен момент искаме също да бъдем и съпричастни към обществото. Затова решихме да удължим периода, в който ще предоставяме безплатни електронни подписи на най-уязвимите в условията на коронакризата - гражданите и малкия бизнес. Обмисляме подобна инициатива и в рамките на целия Европейски съюз,“ допълни проф. Димитров. 

    За периода на извънредното положение с мобилния квалифициран електронен подпис (КЕП) на Evrotrust гражданите могат да заявяват безплатно и услуги от държавните институции на ниво централна, местна и областна администрация. Това става чрез единния портал на ДАЕУ – www.egov.bg, както и директно през уебсайтовете на министерствата, общините и останалите държавни институции. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 10 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 15 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 15 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 16 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам