събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1132 прочитания

    Volkswagen рестартира производството си в Европа

    Германският концерн е поредният автомобилен производител, който възобновява работа
    27 април 2020, 10:55 a+ a- a

    Най-големият автомобилопроизводител в света Volkswagen обяви, че възобновява работа в понеделник в най-голямата си фабрика във Волфсбург, Германия, съобщава Reuters.

    Така германският концерн става поредният европейски автомобилопроизводител, който се възползва от облекчените карантинни мерки, за да възобнови производството.

    Насърчена от спада на процента на заразените, Германия облекчи мерките. Автомобилните компании BMW, Daimler и VW разчитат на способността на страната да проследява и ограничава вирусната зараза, така че най-голямата европейска икономика да започне отново да работи.

    Това е в пълен контраст със САЩ, където през миналата седмица шефът на автомобилния профсъюз заяви, че е "твърде рано и твърде рисковано" да се отворят отново автомобилните заводи в началото на май, позовавайки се на недостатъчно тестване за коронавирус.

    Във Волфсбург около 8000 работници ще започнат отново производството на коли, включително такива с мapĸaтa Gоlf. Тази седмица oт фaбpиĸaтa трябва дa излязaт 1400 aвтoмoбилa, като производството трябва да бъдe yвeличeно дo нaд 6000 ĸoли пpeз cлeдвaщaтa ceдмицa, обявиха от VW.

    Рaбoтaтa във фaбpиĸaтa пъpвoнaчaлнo щe бъдe възcтaнoвeнa нa 10 дo 15%, а пpeз cлeдвaщaтa ceдмицa до 40%.

    "Рестартът на най-големия европейски завод за автомобили след седмици на спиране на работа е важен символ за нашите работници, търговци, доставчици, за германската икономика и Европа", подчерта пред Reuters Андреас Тостман от VW. 

    Тази седмица Volkswagen ще рестартира производството си в Португалия, Испания, Русия, Южна Африка и Южна Америка, а от 3 май и в САЩ.

    Европейските предприятия са променили моделите си на работа, включвайки по-строги хигиенни правила и интервали за почистване, както и по-голямо разстояние между отделните работници, отбелязва Reuters.

    BMW също заяви, че от понеделник подновява производството на двигатели. Компанията иска да отвори отново своя британски завод в Гудууд и завода си Спартанбург, Южна Каролина на 4 май, последван от фабриките Динголфинг, Германия и Сан Луис Потоси в Мексико на 11 май, в зависимост от търсенето на пазара, заявиха от BMW.

    Други заводи на BMW в Лайпциг и Регенсбург, Германия, както и фабриката в Рослин, Южна Африка, ще отворят след 18 май, като ще се започне с работа на една смяна, подчерта немският производител на автомобили. Фабриката на BMW в Шънян, Китай, работи от 17-и февруари. Работниците трябва да носят маски и да пазят разстояние един до друг. Редът за сядане в автобусите на BMW е променен, както и процесът за влизане и излизане на автобусите, посочва Reuters. 

    Работниците трябва да пристигат в предприятието, облечени в заводските си дрехи, за да избегнат преобличането в съблекалните, като са променени и отделните пътища за придвижване в завода, за да се гарантира, че ще има само "еднопосочен" трафик, заявиха от BMW.

    Заводите на Mercedes-Benz в Зинделфинген и Бремен също се подготвят за възобновяване на производството.

    За разлика от Италия и Испания, Германия никога не забрани производството на автомобили, но фабрики спряха да работят, след като властите ограничиха движението на хора и разпоредиха затварянето на автокъщите.

    Италиано-американската автомобилна компания FiatChrysler също ще възобнови в понеделник дейността на своя завод Севел в централна Италия, като ще работи на нива между 70% и 80% от капацитета.

    Във Франция Toyota рестартира през тази седмица завода във Валансиен, а френската Renault започва да произвежда двигатели в своята фабрика в Клеон, западно от Париж. Това ще бъде последвано от завода на Renault във Флинс, западно от Париж, където се очаква само 25% от работната сила да започне работа.

    Шведската компания Volvo Cars също отваря тази седмица своята фабрика Торсланда.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 15 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 15 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 16 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 18 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години