четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1175 прочитания

    Автомобилните гиганти започват да възобновят производството си

    Част от заводите в Европа вече започнаха частнично дейност, през май повечето автомобилостроители ще рестартират производството си
    28 април 2020, 17:45 a+ a- a

    Част от автомобилните заводи в Европа вече започнаха частнично дейност, а през май повечето автомобилостроители планират да възобновят поетапно производството, което беше спряно заради разпространението на новия коронавирус.

    Volkswagen започна поетапно възобновяване на производството още този месец. На 20 април компанията стартира част от производствените си мощности в Германия и в Словакия. Останалите фабрики в Германия, както и в Португалия, Испания, Русия и САЩ, възобновиха дейност в понеделник, 27 април. През месец май поетапно се планира да рестартират заводите и в Южна Африка, Аржентина, Бразилия и Мексико.

    BMW също обяви, че подновява производството на двигатели на 27 април. Компанията планира да отвори отново своя британски завод в Гудууд и завода си Спартанбург, Южна Каролина на 4 май, последван от фабриките Динголфинг, Германия и Сан Луис Потоси в Мексико на 11 май.

    Други заводи на BMW в Лайпциг и Регенсбург, Германия, както и фабриката в Рослин, Южна Африка, ще отворят след 18 май. 

    От понеделник възобновиха дейност и фабриките на автомобилния концерн Skoda Auto в Чехия. 

    От 21 април румънската Dacia започна частично да възстановява производствената дейност във фабриката си в Румъния. На 4 май дейностите в двата завода ще бъдат напълно рестартирани.

    Заводите на Mercedes-Benz в Зинделфинген и Бремен също се подготвят за възобновяване на производството.

    Във Франция Toyota рестартира завода във Валансиен, а френската Renault започна да произвежда двигатели в своята фабрика в Клеон, западно от Париж. Това ще бъде последвано от завода на Renault във Флинс, западно от Париж.

    Шведската компания Volvo Cars също отваря тази седмица своята фабрика Торсланда.

    Ръководителите на амириканските гиганти General Motors, Ford и Fiat Chrysler обявиха днес, 28 април, че са се договорили предварително да възобновят частично производството в своите заводи в САЩ на 18 май. Трите компании спряха производството на 18 март в Северна Америка заради епидемията.

    Според източници на The Wall Street Journal  това решение е било взето след консултация с профсъюза на работещите в сектора и с губернатора на щата Мичиган, където се намират много предприятия на тези компании. Представители на профсъюза са настояли работата да бъде възобновена само след предприемането на редица мерки за предотвратяване на случаи на заболяване на персонала.

    От Ford днес уточниха, че планират да възобновят производството в Европа поетапно от 4 май. Първите заводи, които ще започнат отново работа, вероятно ще са в Кьолн и Саарлуис, Германия, Валенсия в Испания и Крайова в Румъния. След тях ще отворят врати отново британските заводи в Дагенъм и Бридженд.

    Компанията планира да въведе нови мерки на работните места. Носенето на маски ще е задължително, ще има и по-строги правила за социално дистанциране. Освен това задължително ще се мери температурата на всеки, влязъл в завода.

    Плановете са производството да се върне към нормалния си темп през следващите месеци.

    Автомобилостроителят Toyota също обяви, че през май планира да възобнови производството в заводите си в САЩ, Великобритания, Чехия, Турция и Русия. 

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 22 минути
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 2 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 6 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 7 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 8 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 1 ден
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“