четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3037 прочитания

    Банка ДСК и Експресбанк приключиха обединението

    Новата обединена Банка ДСК ще обслужва над 2,5 милиона клиенти в България
    04 май 2020, 08:28 a+ a- a

    Банка ДСК и Експресбанк официално приключиха процеса на интеграцията си, превръщайки се в нова обединена банка с търговското име „Банка ДСК“. Действителната консолидация на двете финансови институции доближава Банка ДСК до челната позиция в сектора по отношение на активите и я превръща в лидер по размер на депозити и кредитен портфейл в България. 

    Банка ДСК вече обслужва над 2,5 милиона клиенти, разполага с най-голямата мрежа от клонове и банкомати в страната, с иновативни канали за електронно банкиране, като същевременно предлага на клиентите си пълен спектър от модерни продукти и услуги. 

    „През последната година и половина трябваше да се справим с предизвикателството да осъществим сериозния и труден процес по интеграцията на Банка ДСК и Експресбанк. Този процес приключи успешно, но нашата работа не свършва дотук. Най-важното признание за Банка ДСК ще дойде от нашите клиенти. Ето защо ще продължим да работим, за да им предоставяме модерни, дигитални и удобни финансови услуги. Особено сега, пред прага на икономически трудности, ние трябва да сме редом до клиентите ни и да бъдем достатъчно гъвкави, за да отговорим на техните нужди. Благодарни сме им за доверието, защото знаем, че ще продължим да изграждаме успеха си заедно“, заяви г-жа Виолина Маринова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Банка ДСК. 

    За да улесни клиентите на Експресбанк в процеса на интеграция, през октомври 2019 г. Банка ДСК създаде специална дигитална платформа, където те да могат да намират актуална и важна информация за предстоящите промени по продуктите, които използват. 

    Банка ДСК е собственост на Банка ОТП Унгария – банката-майка на Група ОТП, която е най-големият доставчик на финансови услуги в Унгария и регионален лидер на пазара в Централна и Югоизточна Европа. Група ОТП предлага финансови решения на повече от 20 милиона клиенти в 12 държави, като разполага с клонова мрежа от близо 1 600 офиса, широка мрежа от банкомати и иновативни дигитални канали. Банка ОТП присъства в България от 2003 г. и нейните финансови резултати през годините потвърждават устойчивото ѝ развитие.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 6 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 7 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 14 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 14 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава