събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1305 прочитания

    „България Еър“ въвежда допълнителни хигиенни мерки на борда

    Въздушни HEPA филтри, редовна дезинфекция и задължителни маски на борда са част от тях
    14 май 2020, 15:25 a+ a- a

    Предлагането на сигурен и комфортен полет винаги е било задача номер едно и приоритет на националния превозвач „България Еър“. Затова и авиокомпанията въведе специални мерки, с които да осигури сигурен полет на всички пасажери, на които се налага на пътуват по време на коронавирус пандемията.

    Качеството на въздуха в самолетите се гарантира от специални филтриращи системи HEPA, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух до над 200 градуса, ограничавайки евентуално разпространение на каквато и да е зараза по въздушен път.

    С цел превенция всички на борда на „България Еър“ трябва задължително да носят лични предпазни маски на борда по време на целия полет. Екипажите на националния превозвач задължително обслужват пасажерите, носейки и санитарни ръкавици. Предпазни маски и ръкавици носи и пилотният състав, въпреки че той няма пряк контакт с пътуващите. В допълнение екипажите на авиокомпанията са запознати с всички препоръки на световните здравни и международните авиационни власти и са специално обучени да действат, ако се установи случай на заразен с коронавирус COVID-19 на борда. 

    Още по-засилени са хигиенните изисквания при почистването на самолетите. Преди и след всеки полет пасажерският салон и санитарните помещения се почистват и дезинфекцират особено щателно със специални препрати. В тоалетните на самолетите на авиокомпанията са подсигурени топла вода, сапун и дезинфектанти. 

    В ситуацията на коронавирус допирът до различни повърхности на обществени места не е препоръчителен, затова на разположение за пътуващите е възможността да се чекират онлайн преди полета си – бързо и удобно.

    Националният превозвач редуцира част от полетите към държави, в които има рестрикции за пътуване, като продължава да оперира до по-голяма част от дестинациите си, за да осигури възможност на българи, заварени от пандемията в чужбина, да се приберат сигурно в родината си.

    „България Еър“ апелира и приветства всички мерки на властите за превенция разпространението на коронавирус и призовава пасажерите да бъдат отговорни към своето здраве и здравето на близките си и да пътуват само при необходимост. За всички тях авиокомпанията е взела всички възможни мерки за осигуряване на сигурен и комфортен полет.

    За да видите изображението в по-голям размер, кликнете на него
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 16 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 16 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 17 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 19 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години