петък, 03 юли 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  390 прочитания

  Lidl с кампания в подкрепа на българските био производителите

  Кампанията е дългосрочна и веднъж месечно ще представя избрани български био продукти
  27 май 2020, 11:51 a+ a- a

  В изпълнение на поетите ангажименти по ПМС 70 за допълнителна подкрепа на българските производители, Лидл България започва национална кампания за популяризиране на български био продукти. По този начин веригата разширява възможностите за реализация на продукцията на български производители.

  Кампанията е дългосрочна и веднъж в месеца веригата ще представя избрани био продукти от български производители на промоционални цени, като в повечето случаи един от продуктите на фокус ще бъде от категория плодове и зеленчуци.

  Към момента около 8% от всички плодове и зеленчуци, които се предлагат в Лидл България, са био производство като най-често това са моркови, краставици и др. В първата акция от кампанията за родни био продукти са представени български краставици, произведени в района на с. Звъничево, обл. Пазарджик от „Оранжерии Гимел“ АД.

  „За нас е предизвикателство информирането и образоването на хората за преимуществата на био производството както за здравето, така и за опазване на планетата. Положихме огромни усилия за популяризиране на био идеята. Днес все повече хора се интересуват от здравословния начин на живот и търсят био продукти за ежедневното си меню. В тази мисия винаги сме имали подкрепа от Lidl, като доверен партньор, който подхожда с професионализъм и е безкомпромисен към качеството на продуктите, които допуска до своите щандове, като насърчава и приоритетно дава път на сертифицираните продукти в полза на потребителя“, споделя първият сертифициран у нас био производител на плодове и зеленчуци Марин Генуров, изпълнителен директор на „Оранжерии Гимел“ АД. 

  За да бъде произведен и продаван един продукт като био, той трябва да премине през сложен и дълъг процес на сертификация, който включва строг контрол през целия период на производство, пакетиране и реализация. Според производителите основните предизвикателства в био земеделието са породени от необходимостта от много ръчен труд, опитни специалисти във всяка област и особено в борбата с болести и вредители, което е от решаващо значение за опазване на заложените култури. 

  Лидл България работи целенасочено както за популяризиране и разширяване на асортимента на био производството у нас, така и за реализация на български био продукти извън България. Само за миналата година, благодарение на своето партньорство с Lidl, български производител е изнесъл в Румъния 6 вида био плодове и зеленчуци на обща стойност над 140 хил. лв.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  Д. Ливингстън, Citi: Има ползи от влизането в чакалнята на еврозоната, но възстановяването ще зависи от политиката на правителството
  Главният изпълнителен директор на американската банка за EMEA коментира за Economy.bg плюсовете за страната ни от евентуално влизане в ERM 2
  преди 8 часа
  Великобритания предлага нова програма за гражданство на жители на Хонконг
  Решението идва, след като Китай одобри нов закон за сигурност
  преди 9 часа
  Tesla надмина Toyota като най-скъпа марка кола в света
  Това се случи след като акциите на електромобилопроизводителя достигнаха рекордна цена
  преди 10 часа
  Захариева: Не трябва да допускаме разделения в ЕС заради кризата с коронавируса
  Никога не трябва да пропиляваме криза, чрез която можем да намерим работещи и по-добри решения за бъдещето, заяви посланикът на Германия в България Кристоф Айххорн по време на дискусия
  преди 13 часа
  PPF Group разделя търговските от инфраструктурните дейности в операторите с марката Теленор
  Компанията създава CETIN България, която ще оперира в рамките на CETIN Group