петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1097 прочитания

    Аутсорсинг бизнесът по света се обедини в обща организация

    Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) ще представлява България и Балканите
    16 юли 2020, 16:18 a+ a- a

    „Вярваме, че с участието ни в Глобалния съвет ще помогнем на целия регион да бъде припознат като предпочитана дестинация за инвестиции в разработването на услуги с висока добавена стойност.“, коментира Стефан Бумов, член на управителния съвет на AIBEST

    За първи път дванадесетте основни независими регионални организации от сектора на технологиите и бизнес услуги по целия свят се обединяват, за да създадат Глобален съвет за технологични и бизнес услуги (GT&BSC). Това съобщиха от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST), която ще представлява България и Балканите.

    GT&BSC ще представлява индустрията в световен мащаб. Организациите, представители на членове в съответните региони, както купувачи, така и доставчици на услуги, се обединяват, за да дадат глобален отговор на предизвикателствата и промените, породени от COVID-19 и да очертаят ясна визия за бъдещето на сектора.

    В основаването на GT&BSC влизат секторните асоциации от България (покриваща и Балканите), Чехия, Египет, Индия, Латинска Америка, Латвия, Малайзия, Полша, Румъния, Русия, Южна Африка, Шри Ланка, Великобритания, САЩ и Украйна. Всички те колективно представляват интересите на над 10 000 организации, включително мултинационални и местни технологични компании, малки и средни предприятия, както и стартиращи фирми (стартъпи).

    „Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) беше поканена като съосновател на GT&BSC, заради водещата си роля в развитието на „индустрията на знанието“ в България и на Балканите. Вярваме, че с участието ни в Глобалния съвет ще помогнем на целия регион да бъде припознат като предпочитана дестинация за инвестиции в разработването на услуги с висока добавена стойност.“, коментира Стефан Бумов, член на управителния съвет на AIBEST.

    Секторът на технологиите и бизнес услугите имаше изключително важна роля в подкрепата на всички останали индустрии в тяхната по-лесна адаптация към предизвикателствата, породени от COVID-19 пандемията.  Този сектор осигури непрекъснатост на бизнес процесите за глобалните си клиенти като демонстрира забележителна гъвкавост, ангажираност и устойчивост в реакцията си по време на кризата и едновременно с това осигури безопасността на всички свои служители. Точно технологиите и бизнес услугите стоят в центъра на бързото превключване към режим на работа от вкъщи и на дигиталните трансформации, като предоставят нужната подкрепа и „основни услуги“ на различни сектори, включително правителства, чрез висококвалифицирани си специалисти по целия свят. Това са основните изводи от доклада „Единна глобална реакция от индустрията на глобалните технологични и бизнес услуги“, който беше публикуван по-рано днес.

    Глобалната индустрия за технологии и бизнес услуги създава стратегическа стойност чрез екосистемата си от над 10 милиона висококвалифицирани служители. Функционира гъвкаво и прозрачно като прилага най-добрите практики в бизнеса и води процеса на технологична трансформация.  Индустрията е призната като важен участник в развитието на  световната икономика и във възстановяването на много икономики по света.

    В световен мащаб технологиите и бизнес услугите ще играят ключова роля за адаптиране към новата нормалност, извеждайки глобалната икономика от неизбежен спад, като намали ефекта от бъдещите икономически и социални шокове чрез бързо трансформиране на бизнеса и подобряване на неговата устойчивост. 

    „Всички сме наистина горди от това колко добре индустрията ни отговори на предизвикателствата, породени от COVID-19. Партньорите и служителите ни по цял свят работиха неуморно, като пренастройваха бизнес процеси буквално за една нощ, за да гарантират, че въпреки трудните условия няма прекъсване в доставките на ключовите услуги.“ подчертават членовете на Съвета.

    „Глобалният съвет вярва безусловно, че технологиите, сътрудничеството и достъпът до глобална база от таланти ще бъдат основни фактори за възстановяване на световната икономика. Споделянето на най-добрите практики и партньорство в разработване и прилагане на нови операционни модели ще ускорят възстановяването по целия свят. Радваме се, че за първи път цялата ни индустрия работи заедно по този глобален начин и вярваме, че това ще осигури значителна стойност за правителства, за всички наши членове, както и за техните клиенти и служители по цял свят.“, коментира Кери Халард, основател на GT&BSC и изпълнителен директор на GSA.

    Ролята и целите на Съвета включват:

    • Популяризиране на индустрията в световен мащаб, представяйки добавената стойност и иновациите, които предлага.

    • Ускоряване на растежа на индустрията.

    • Осигуряване на глобална мрежа за разработване и споделяне на най-добрите практики по целия свят.

    • Привличане на талантливи кадри в индустрията на глобално ниво.

    • Съвместна работа върху глобални изследователски програми.

    • Представяне на интересите на сектора пред заинтересованите страни, включително правителства, медии и анализатори.

    • Създаване на единен глобален форум за разработване и споделяне на нови операционни модели.

    • Обединение в глобална общност с цел споделяне на опит и стимулиране на промени.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 минути
    Проучване: 1/3 от финансовите директори в ЦИЕ тестват решения с GenAI
    Намирането на служители с правилните компетентности е най-голямото предизвикателство при въвеждането на AI, показва анкета на Deloitte
    преди 22 минути
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS
    преди 2 часа
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 4 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 4 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март