петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1097 прочитания

    Acronis придоби DeviceLock

    Със сделката компанията добавя към портфолиото си превенция на загубата на данни и контрол на устройствата
    17 юли 2020, 10:17 a+ a- a

    Технологичната компания Acronis, специализирана в киберзащитата, обяви придобиването на DeviceLock, Inc. - доставчик на софтуер за предотвратяване на загубата на данни от крайни устройства на бизнес организации и държавни институции по цял свят. Като част от споразумението, DeviceLock ще стане изцяло дъщерно дружество на Acronis.

    Специализирана в предотвратяването на загуба на данни от крайни устройства и осигуряваща защита на 4 милиона компютъра в повече от 5000 организации по цял свят, DeviceLock има на глобално присъствие сред клиенти от разнообразни бизнес сектори, включително банков и финансов, медицински, фармацевтичен, правителствен и отбранителен, производствен, и търговия на дребно.

    DeviceLock DLP е проектиран да спира загубата на данни, тъй като близо две трети от сериозните инциденти, свързани със загуба на данни, са причинени от служители, изпълнители или посетители - независимо дали чрез неволни грешки или лоши намерения. Решенията на DeviceLock осигуряват защита от най-висок клас на ценни данни от тази сериозна вътрешна заплаха. 

    Acronis ще интегрира технологията на DeviceLock в Acronis Cyber Platform, като предоставя нови услуги, достъпни чрез портала Acronis Cyber Cloud Solutions. 

    Заедно с пълния DLP пакет на DeviceLock, Acronis ще предложи на клиентите и партньорите си естествен и достъпен начин за предотвратяване на загуба на данни от корпоративни лаптопи на Windows и Mac, настолни компютри и виртуализирани сесии и приложения на Windows, покриващи петте вектора на киберзащита - безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS) на всички данни, приложения и системи.

    „Чрез добавяне на решенията на DeviceLock към нашето портфолио от продукти и услуги за киберзащита, ние предоставяме на нашите партньори и клиенти лесен начин да осигурят безпрецедентно ниво на функционалност на крайните устройства в достъпен ценови диапазон,” каза Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis. „Ние разглеждаме както разработването на нови вътрешни решения, така и придобиването на допълнителни водещи доставчици, които да добавят още повече възможности към нашето вече съществуващо портфолио. Светът на информационната сигурност винаги ще се променя и ние сме решени да продължим да развиваме нашите решения, за да отговорим на непрекъснато променящите се нужди на пазара.”

    „Сливайки се с Acronis, можем да ускорим иновациите на продуктите, да разширим канала си за дистрибуция и да използваме съществуващата си технология, за да отговорим на изискванията на клиентите”, каза Ашот Оганесян, главен технически директор и основател на DeviceLock. „С познанията, получени от почти четвърт век опит в предоставянето на решения за контрол на устройствата и решения за предотвратяване на загуби на данни от крайни устройства, ние сме сигурни, че това придобиване ще защити милиони потребители и ще гарантира сигурна и надеждна защита на данните по цял свят.”

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 1 час
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 2 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 2 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 3 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове