петък, 23 октомври 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3047 прочитания

  Pontica Solutions отвори офис и във Варна

  Компанията удвои екипа си по време на извънредното положение
  10 септември 2020, 14:54 a+ a- a

  Българската компания Pontica Solutions официално откри втория си офис в България и след София, вече присъства и във Варна. Въпреки предизвикателната икономическа среда, компанията продължава да расте и да развива успешно бизнеса си, като по време на извънредното положение успя да удвои своя екип. Pontica Solutions е специализирана в аутсорсинг на бизнес процеси и информационни технологии.

  „Като компания, стартирала като стартъп преди 5 години, ние сме запазили силния ни предприемачески дух и гъвкавост. Затова и приехме глобалната COVID пандемията като предизвикателство и възможност за растеж. В периода, в който светът беше спрял, ние успяхме да спечелим още два международни клиента в нашето портфолио - технологични, иновативни и световно признати брандове, чийто бизнес също въпреки кризата се развива много успешно. Така ни се наложи в това предизвикателно време да вземем решение за откриване на офис извън София и да наемем бързо нови хора“, сподели Евгени Борисов, директор „Операции“ и съосновател на Pontica Solutions.

  След задълбочен анализ на пазара компанията избира Варна като локация на новия си офис. Причината за това е наличието на достатъчен брой квалифицирани кадри, говорещи чужди езици, достъпност на локацията и наличие на качествени бизнес сгради.

  „Варна наистина има потенциал да се превърне в „Град на знанието“ заради университетите и добрите езикови училища тук. Като възпитаник на едно от тях, много се радвам, че ще дадем възможност на младите хора да останат и да се развиват тук. Заради глобалната криза в туризма, се оказа, че във Варна много бързо намерихме талантливи кадри с добро ниво на френски и английски, за да отговорим на нуждите на клиентите ни. В рамките на два месеца успяхме да назначим вече 100 човека, като плановете ни са да продължаваме да растем. Ние разглеждаме Варна не като второстепенен офис и ще го развиваме паралелно със софийския ни“, добави вторият съосновател и изпълнителен директор на компанията Иван Георгиев.

  Офисът във Варна в момента работи за два от единайсетте международни клиенти на компанията. По-голяма част от екипа ще е ангажирана с оптимизацията на процесите по доставка в различните пазари (Франция, Испания, Англия, Полша) на водещата европейска лайв-платформа - https://stuart.com/. Бизнесът на иновативната компания изцяло променя представата за доставки в градовете на всякакъв вид стоки и се извършва с велосипеди и тротинетки, затова те налагат природосъобразна, ефикасна и изключително бърза и гъвкава услуга. Платформата все още не е достъпна у нас, но оперира в над 80 града в Европа.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  Заетостта в нощните заведения се намалява наполовина
  В тях на открито и закрито вече ще се допуска по един човек на 2 квадратни метра
  преди 11 часа
  Клиничното проучване на ваксината на AstraZeneca продължава
  Проучванията в Бразилия и Великобритания са възстановени, очаква се скоро това да се случи и в САЩ
  преди 11 часа
  Турски инвеститори в туризма с интерес към СПА и голф индустрията у нас
  Предлагам балканските страни да останем отворени помежду си. Да не се затваряме и въвеждаме карантина, заяви министърът на туризма Марияна Николова пред най-големите туристически сдружения в Турция
  преди 11 часа
  преди 11 часа
  ЕК: Наказателна процедура за България, ако не спре "златните паспорти"
  Тези схеми крият рискове за сигурността, за корупция и за пране на пари, подчерта еврокомисарят за правосъдието Дидие Рейндерс