петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2356 прочитания

    Jacobs Douwe Egberts е инвестирал 5,6 млн. лева във фабриката за кафе в Костинброд

    Заводът отпразнува 25-тата си годишнина и отбелязва производството на 500-милионната си опаковка Nova Brasilia за българския пазар
    18 септември 2020, 14:56 a+ a- a

    Производителят на кафе и чай Jacobs Douwe Egberts (JDE) е инвестирал над 5,6 млн. лева в разширяването и модернизацията във фабриката за кафе в Костинброд, откакто заводът е част от семейството на JDE.

    Това обяви пред медии в Костинброд Крис Брайтън, вицепрезидент на JDE. На специално събитие в града компанията отбеляза производството на своята 500-милионна опаковка кафе Nova Brasilia. Юбилейната опаковка беше подарена на кмета на община Костинброд, Трайко Младенов, като признание за партньорството през годините.

    Създаден през 1995 г., заводът за кафе в Костинброд се радва на значителен растеж през годините. Днес играе ключова роля в глобалната мрежа за доставки на JDE, като изнася емблематични марки кафе в повече от 10 държави, включително Германия, Гърция и Румъния. 

    „Кафе „Nova Brasilia“ е повод за изключителна гордост за нас. Заводът в Костинброд е еталон в групата на JDE за ефективност на производството и ангажираност на екипа. Произведените в България кафе продукти достигат до повече от 10 милиона домакинства годишно в Централна и Източна Европа.“, каза Крис Брайтън при посещението си в България. „Изключително съм горд от дисциплината на екипа, която демонстрира на първо място културата ни за безопасност и гъвкавост. Това гарантира непрекъснатост на производствения процес и доставка при нарастващото търсене на пакетирано кафе за локалните и международни клиенти на фабриката, дори в най-тежките времена на пандемията.“, добави той.

    При посещението си във фабриката американският посланик в България Н. Пр. Херо Мустафа коментира: „Изключително се радвам, че посетих нидерландско-американската фабрика на Jacobs Douwe Egberts Peets’ заедно с колегите ми от Нидерландия. JDE Peet е най-голямата компания за кафе и чай в света с почтени практики, която оперира в повече от 100 държави. През последните 25 години компанията е инвестирала милиони долари в завода си в Костинброд и е ангажирала 84 работници от областта, които произвеждат кафе за консумация в целия регион. Горда съм да видя, че компании с американски инвестиции, като JDE Peet’s, работят в България в полза на всички нас.“

    След близо 30 години на българския пазар (от 1991 г.), Nova Brasilia е пазарен лидер при мляното кафе за домашна консумация за 2019 година по данни на Nielsen.

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 10 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство