четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1249 прочитания

    Раздадоха първите ваучери за ИКТ услуги на малки и средни фирми

    Те ще подпомгнат дигитализацията на компаниите
    30 септември 2020, 15:50 a+ a- a

    Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ раздадоха първите 28 ваучера в пилотното издание на „Ваучерна схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии“.

    Ваучерите в размер на 5 000 лв. и 20 000 лв., които предоставя програмата, бяха раздадени на бенефициентите от Илияна Илиева, и. д. главен директор на д-я „Европейски фондове за конкурентоспособност“ и ръководител на Управляващия орган на ОПИК, и от Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП.

    Благодарение на безвъзмездната финансова помощ българските МСП, които получиха своите ваучери, ще могат да подобрят или въведат дигитален маркетинг, да оптимизират процеси и/или да осигурят кибер и информационна сигурност.

    Таков заяви, че Агенцията усилено работи по процедурата, която се очаква да подкрепи още над 400 предприятия, които ще могат да се възползват от услугите на близо 300 доставчици на ИКТ услуги. 

    Общият бюджет на ваучерната схема е над 9 милиона лева, като ще съдейства за достъпа на малкия и средния бизнес в страната до цифрово ноу-хау и технологии, насърчавайки използването на нови, базирани на технологични решения бизнес модели, като същевременно с това им помогне в преодоляването на икономическите от пандемията COVID-19 и насърчи създаването на нови бизнес партньорства между секторите на ИКТ и производството.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 2 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 2 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 3 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 3 часа
    преди 4 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС