четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1292 прочитания

    Програма ще помага на български компании при навлизането им на международните пазари

    Програмата ще предостави серия от лекции с теоретична и практическа част за 15 български компании, за да разви експортния им потенциал
    01 октомври 2020, 14:12 a+ a- a

    От 01 октомври български предприятия от всички сектори ще могат да подават своите кандидатури в обучителната програма „EXPO1”, чиято цел е да подпомогне развитието на експортния потенциал на българските предприятия, които притежават необходимия капацитет за излизане на международните пазари, част от инициативата Експортен хъб България, зад която застават 16 публични и частни организации.

    Програмата ще предостави серия от лекции с теоретична и практическа част за 15 български компании, за да развие знанията и уменията им за преговори и комуникация с потенциални чуждестранни партньори при навлизането им на даден пазар.

    Лектори ще бъдат представители на организациите – учредители на Експортен хъб България (ЕХБ) с дългогодишен опит в областта на интернационализацията и развитието на бизнеса. В рамките на програмата ще се провеждат присъствени срещи с времетраене 3 часа. Срещите ще бъдат веднъж седмично в продължение на 4 месеца в периода ноември 2020 – февруари 2021, а домакин на събитията ще е София Тех Парк.

    Лекциите ще се бъдат в сферата на финансите, маркетинга, транспорта, международното право и др. и ще бъдат съобразени със съответния сектор. Практическата част ще бъде под формата на уъркшоп и ще включва разглеждането на реални казуси, с които се сблъскват предприятията в своята дейност, както и техники, които да им помогнат за подобряването на работния процес.

    Всяка компания ще има собствен ментор, който да следи развитието и напредъка и по време на програмата, и който ще оказва съдействие в процеса на обучение. Освен обучителни сесии представителите на бизнеса ще могат да вземат участие и в редица събития с международен характер с цел осъществяване на контакти и изграждане на партньорства.

    Процедурата по кандидатстване е отворена за всички сектори, като задължително условие е участниците да са собственици/управители/търговски директори или на друга ръководна позиция с компетенции за вземане на решения.

    При кандидатстването фирмите трябва да предоставят следната информация: Кратка биография на фирмата; Сектор; Годишен оборот – 2017,2018,2019; Седалище; Брой служители; Потенциален продукт за износ; Целеви пазар; Социални мрежи; Има ли фирмата чуждестранни инвеститори; Има ли стратегия за развитие за следващите 2 години; Информация за регистриращия се участник; Кратко мотивационно писмо за участие в програмата.

    Одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю, което ще се проведе в гр. София, в което ще събеседват с експертно жури.

    Участието в програмата е безплатно. Формуляр за кандидатстване може да откриете на следния линк: https://forms.gle/wH3EBH9Nxk5xWXJX9 Краен срок за кандидатстване – 20 октомври 2020.

    Експортен хъб България е публично-частна инициатива, която работи за повишаването на експортния потенциал на българския бизнес.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 5 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 5 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 22 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 22 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 22 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място