понеделник, 26 октомври 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  511 прочитания

  Програма ще помага на български компании при навлизането им на международните пазари

  Програмата ще предостави серия от лекции с теоретична и практическа част за 15 български компании, за да разви експортния им потенциал
  01 октомври 2020, 14:12 a+ a- a

  От 01 октомври български предприятия от всички сектори ще могат да подават своите кандидатури в обучителната програма „EXPO1”, чиято цел е да подпомогне развитието на експортния потенциал на българските предприятия, които притежават необходимия капацитет за излизане на международните пазари, част от инициативата Експортен хъб България, зад която застават 16 публични и частни организации.

  Програмата ще предостави серия от лекции с теоретична и практическа част за 15 български компании, за да развие знанията и уменията им за преговори и комуникация с потенциални чуждестранни партньори при навлизането им на даден пазар.

  Лектори ще бъдат представители на организациите – учредители на Експортен хъб България (ЕХБ) с дългогодишен опит в областта на интернационализацията и развитието на бизнеса. В рамките на програмата ще се провеждат присъствени срещи с времетраене 3 часа. Срещите ще бъдат веднъж седмично в продължение на 4 месеца в периода ноември 2020 – февруари 2021, а домакин на събитията ще е София Тех Парк.

  Лекциите ще се бъдат в сферата на финансите, маркетинга, транспорта, международното право и др. и ще бъдат съобразени със съответния сектор. Практическата част ще бъде под формата на уъркшоп и ще включва разглеждането на реални казуси, с които се сблъскват предприятията в своята дейност, както и техники, които да им помогнат за подобряването на работния процес.

  Всяка компания ще има собствен ментор, който да следи развитието и напредъка и по време на програмата, и който ще оказва съдействие в процеса на обучение. Освен обучителни сесии представителите на бизнеса ще могат да вземат участие и в редица събития с международен характер с цел осъществяване на контакти и изграждане на партньорства.

  Процедурата по кандидатстване е отворена за всички сектори, като задължително условие е участниците да са собственици/управители/търговски директори или на друга ръководна позиция с компетенции за вземане на решения.

  При кандидатстването фирмите трябва да предоставят следната информация: Кратка биография на фирмата; Сектор; Годишен оборот – 2017,2018,2019; Седалище; Брой служители; Потенциален продукт за износ; Целеви пазар; Социални мрежи; Има ли фирмата чуждестранни инвеститори; Има ли стратегия за развитие за следващите 2 години; Информация за регистриращия се участник; Кратко мотивационно писмо за участие в програмата.

  Одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю, което ще се проведе в гр. София, в което ще събеседват с експертно жури.

  Участието в програмата е безплатно. Формуляр за кандидатстване може да откриете на следния линк: https://forms.gle/wH3EBH9Nxk5xWXJX9 Краен срок за кандидатстване – 20 октомври 2020.

  Експортен хъб България е публично-частна инициатива, която работи за повишаването на експортния потенциал на българския бизнес.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  Премиерът Борисов е с Covid-19
  Той е с общо неразположение и за момента е на домашно лечение
  преди 1 ден
  Нощните заведения в София затварят врати до 8 ноември
  Ще бъде разширен капацитетът на лечебните заведения за болни от Covid-19
  23 октомври 2020, 16:12
  Борисов: 5G мрежите са бъдещият гръбнак на нашите икономики
  Премиерът коментира с зам.-държавния секретар на САЩ придобиването на изтребители F-16
  23 октомври 2020, 14:54
  Турция е сред 5-те най-големи търговски партньора на България
  Двустранната търговия възлиза на близо 5 млрд. долара годишно
  23 октомври 2020, 14:18
  Гърция въвежда вечерен час в Атина и Солун
  Навсякъде в страната е задължително носенето на маска, както в закрити пространства, така и на открито
  23 октомври 2020, 14:13