събота, 05 декември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1293 прочитания

  6 от 10 компании са ускорили дигиталната трансформация поради пандемията

  Задържането на служителите и управлението на „прегарянето“ стават ключови за конкурентоспособността
  22 октомври 2020, 17:10 a+ a- a

  Коронавирусът пренаписа правилата на играта в бизнеса. Условията се промениха, конкуренцията се засили, докато ресурсите намаляват поради внезапния спад в производството. Пандемията показа, че в тази нова ситуация дигитализацията вече не е цел, но за мнозина тя може да бъде единственото средство за оцеляване. 

  Според неотдавнашно глобално проучване на IBM пандемията от коронавирус не е забавила, а ускорила дигиталната трансформация на компаниите. Проучването сред над 3800 висши ръководни кадри в 20 индустрии и 22 държави установи, че 6 от 10 компании са ускорили дигиталната трансформация поради пандемията.

  В проучването, озаглавено „Covid-19 и бъдещето на бизнеса“, IBM идентифицира 3 ключови области, в които успешните бизнес лидери действат проактивно: организационна гъвкавост, изкуствен интелект (ИИ), автоматизация и използване на други експоненциално развиващи се технологии. Освен това са необходими нов тип лидерство, ангажираност и иновативни подходи към служителите.

  „Това са не просто тенденциозни модни думи, но са двигатели за конкурентоспособност. Това е в основата и на предстоящата дигиталната конференция IBM Think Digital Summit”, съобщи Георги Ганев, търговски директор на IBM България. Форумът е безплатен и ще се проведе на 27 октомври, допълват от технологичната компания.

  „За водещите компании дигиталната трансформация е по-лесно управляем процес, а пандемията налага всички бързо да компенсират пропуските в тази област. Междувременно трябва да обърнем внимание на друг много важен проблем: заключението от нашето проучване показва, че задържането на служителите и управлението на „прегарянето“ също са ключови за конкурентоспособността. Успешни лидери в дигитализацията ще бъдат тези, които са съпричастни, насърчават личната отчетност и подкрепят работата в екип, която използва дизайнерско мислене, гъвкави методи, инструменти и техники в ежедневната работа, реализация на проекти и програми. Целта на конференцията е да се покажат добри примери от практиката, които лесно могат да бъдат реализирани и въведени.“, коментира още Георги Ганев.

  Форумът ще разкрие как ИТ специалистите в дадена компания могат да увеличат гъвкавостта в организацията, как да конфигурират нова инфраструктура, като същевременно се грижат за киберсигурността и как да изграждат интелигентни компании с гъвкави методи.

  Анна Новосиелска, Infrastructure Services Leader IBM CEE, ще представи чрез практически примери как успешно може да се премести целия бизнес на компанията безопасно в облака.

  Лий Харис, Sales Leader Europe, предупреждава, че киберпрестъпността става все по-често срещана, тъй като правим все повече неща онлайн. Всяка малка част от технологията, която хората използват, ще бъде подложена на постоянна атака в бъдеще. В презентацията си той показва как можем да започнем борбата срещу тоталната кибервойна, както направи Нео в „Матрицата“.

  Специалистът по бизнес процеси Дънкан Блейн ще говори за възстановяване и подходяща реакция, подготовката на ИТ инфраструктурата и друг опит с възстановяването от и превенцията на кибератаки.

  Сред гостите на конференцията ще бъде и Александра Мойсилович, акредитиран изследовател на изкуствен интелект в IBM с множество престижни отличия, както и няколко регионални лидери на IBM, етични хакери и експерти по киберсигурност.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 18 часа
  Димитър Радев: Възможно е изостряне на икономическата криза у нас
  Възможен е ръст на необслужваните кредити, предупреждава гуверньорът
  преди 18 часа
  СЗО: Обстановката в Европа все още е „крехка“
  Covid-19 „не е изчезнал“ и „няма да изчезне“, предупредиха експерти от организацията
  преди 19 часа
  Първи товарен влак от Истанбул замина за Китай
  Той ще пресече два континента, две морета, 5 страни и ще стигне в Китай след 12 дни
  преди 19 часа
  Върна ли Covid-19 българите от чубжина?
  Колко и защо се върнаха, къде отидоха и ще останат ли - отговорите търси ново проучване
  преди 21 часа
  НАП признава тестовете за COVID-19 за разход на работодателите
  Не само PCR тестовете, но и бързи антиегнни тестове ще бъдат признавани за разход